Η Αντιπεριφερειάρχης Ελ. Φτακλάκη θέτει στην Όλγα Κεφαλογιάννη το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου

"Σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας"

Την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο Νότιο Αιγαίο, ζήτησε από την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η Αντιπεριφερειάρχης, Ελευθερία Φτακλάκη.

Συγκεκριμένα, η κ. Φτακλάκη με επιστολή της προς την αρμόδια υπουργό Τουρισμού, ζητά να τεθεί σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, το οποίο αφορά την τουριστική περίοδο.

“Αναλάβετε άμεσα συντονισμένες πρωτοβουλίες”

Επιστολή στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη έστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Ελευθερία Φτακλάκη ζητώντας την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο Νότιο Αιγαίο.

Η κ. Φτακλάκη με την επιστολή της ζητά από την υπουργό να αναλάβει άμεσα συντονισμένες πρωτοβουλίες με τα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και τον ΕΟΤ, προκειμένου να δοθούν κίνητρα τόσο στις αεροπορικές εταιρείες και στα κρουαζιερόπλοια όσο και στο χώρο των ξενοδοχείων, ούτως ώστε να επιτευχθεί, όπως υποστηρίζει η Αντιπεριφερειάρχης, η ενδυνάμωση των τοπικών οικονομιών και κατ΄ επέκταση η οικονομία της χώρας.

Ειδικότερα, η αρμόδια για τον τουρισμό Αντιπεριφερειάρχης, προτείνει την αναστολή του περιφερειακού τέλους (το σπατόσημο) για περιόδους με χαμηλή τουριστική ζήτηση, τη μείωση του κόστους προσέγγισης των κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια, την ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους και τη στοχευμένη καμπάνια στο εξωτερικό. Ειδικά, ως προς το θέμα της απασχόλησης των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η κ. Φτακλάκη προτείνει τη δημιουργία ειδικού προγράμματος για την επιδότηση της διατήρησης των θέσεων εργασίας , μία πρωτοβουλία που σύμφωνα με την ίδια, θα εξομαλύνει το μείζον πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν φέτος οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εάν ισχύσει η υπ’ αρ Β140640/25.10.2012 εγκύκλιος του ΟΑΕΔ.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή της, η κ. Φτακλάκη τόνισε, ότι “λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων που διαμορφώνουν μια νέα οικονομική πραγματικότητα στη Μεσόγειο, είναι σημαντικό να παρθούν άμεσες αποφάσεις προκειμένου να μπορέσει να μπει σε άμεση εφαρμογή το πρόγραμμα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στο Νότιο Αιγαίο από τον Οκτώβρη έως τον Δεκέμβριο του 2013. Οι προτάσεις αυτές αφενός είναι υλοποιήσιμες αφετέρου δεν επιβαρύνουν την εθνική μας οικονομία αντιθέτως δημιουργούν και πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές μας οικονομίες”.

Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση της.