Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας

“Παράνομη η απόφαση των λιμενικών ταμείων Άνδρου και Τήνου”

Την έντονη αντίδραση των ακτοοπλόων, έχει προκαλέσει η απόφαση των λιμενικών ταμείων Άνδρου και Τήνου να ζητήσουν επαναπροσδιορισμό των τελών προσόρμισης προηγούμενων ετών, λόγω λάθους.

Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) κάνει λόγο για παράνομη και καταχρηστική απόφαση των λιμενικών ταμείων, που ως στόχο έχει “να καλύψει οικονομική “τρύπα” εννέα ετών, λόγω δικού τους λάθους!”, εν'ω παράλληλα ζητά την παρέμβαση του γενικού γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΣΕΕΝ σημειώνει ότι τα λιμενικά τέλη, που επιβαρύνουν τους επιβάτες, δεν επενδύονται προς όφελος κανενός και ότι θα έπρεπε το υπουργείο Ναυτιλίας να αναλάβει πρωτοβουλίες για την κατάργησή τους με στόχο να μειωθούν και οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Επιβάρυνση των ακτοπλοϊκών εταιρειών

Αναφέρει, επίσης, ότι παρά τις διαμαρτυρίες του Συνδέσμου αλλά και μεμονωμένων εταιρειών, τα λιμενικά ταμεία εξακολουθούν να διεκδικούν την κάλυψη των λιμενικών τελών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, επιβαρύνοντάς τες με ένα υπέρογκο κόστος.

“Εάν τυχόν υφίσταται σφάλμα κατά τον υπολογισμό των τελών προσόρμισης, τούτο αποτελεί αποκλειστική παράλειψη των λιμενικών ταμείων και δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των χρηστών του λιμένα, οι οποίοι δεδομένου ότι η εν λόγω πρακτική είχε ακολουθηθεί ανελλιπώς από το 2004 χωρίς ποτέ την παραμικρή επιφύλαξη, αιφνιδίως πληροφορούνται τώρα ότι δήθεν οφείλουν πολλές χιλιάδες ευρώ, ενώ καλόπιστα θεωρούσαν ότι καμία περαιτέρω υποχρέωση είχαν”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ετικέτες: