"Βιολογικές Καλλιέργειες - Αρωματικά Φυτά στις Κυκλάδες"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σύρο και σε επτά νησιά η Ημερίδα «Βιολογικές Καλλιέργειες – Αρωματικά Φυτά στις Κυκλάδες: Οι «σπόροι» που φυτεύτηκαν & προτάσεις για να «καλλιεργήσουμε» το μέλλον» την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013. Στην ημερίδα συμμετείχαν περίπου 300 άτομα στις αίθουσες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο,  Άνδρο, Νάξο, Πάρο, Θήρα, Μύκονο, Μήλο, Τήνο καθώς και μέσω ζωντανής διαδικτυακής σύνδεσης μέσα από το e-kyklades.gr.

Η Ημερίδα διεξήχθη στο πλαίσια του έργου «Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης για Ανέργους, Εργαζομένους και Αυτοαπασχολούμενους στις Κυκλάδες», της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς και το Επιμελητήριο Κυκλάδων με κύριο στόχο τις παρουσιάσεις συγκεκριμένων πρωτοβουλιών συστάσεως ομάδων ενασχόλησης με τα αρωματικά φυτά των εκπαιδευομένων που συμμετείχαν στην Ημερίδα «Επιστροφή στη Γη» που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2013 και σειράς σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν το 2013.

Η Ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμούς του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Πουσσαίο, καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, κ. Αντώνη Χατζηιωάννου που ανακοίνωσε και τον Σχεδιασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το 2014. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος μίλησε για τη μακρόχρονη συνεργασία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε σειρά σχετικών θεματικών σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων πάνω σε αγροτικά θέματα και στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, τρεις ομάδες από τη Σύρο, την Πάρο και τη Νάξο  παρουσίασαν τα σχέδια δράσης τους και τις πρωτοβουλίες που έχουν λάβει, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση της Δρ. Ελένης Μαλούπα, Τακτικής Ερευνήτριας του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και ειδικής σε θέματα Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ).