Σημαντικά έργα για τα νησιά των Κυκλάδων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Παρεμβάσεις για τους νησιώτες

Έργα από το δήμο Αμοργού

Μία σειρά από εγκρίσεις για έργα που θα βελτιώσουν υποδομές σε νησιά των Κυκλάδων εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα έργα αφορούν στις Κυκλάδες εν γένει αλλά και ειδικότερα στη Νάξο και την Άνδρο, ενώ αναφέρεται ακόμη πως σημαντικά έργα προώθησε και ο δήμος Αμοργού.

Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου η ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεκατριών έργων συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 067). Τα εν λόγω έργα αφορούν στη συντήρηση του οδικού δικτύου με προϋπολογισμό 700 χιλιάδες ευρώ, σε διαγραμμίσεις – στηθαία ασφάλεια, ανακλαστήρες οδοστρώματος, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ καθώς και στη βελτίωση – σήμανση της οδού Χώρας – Εγγαρών Νάξου αξίας 1 εκατομμυρίου 300 χιλιάδων ευρώ αλλά και στη συντήρηση οδικού δικτύου Άνδρου, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Έργα μείζονος σημασίας σε Αμοργό

Σχετικά με το νησί της Αμοργού, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος, Νικήτας Ρούσσος, με ανακοίνωσή του, αρχές Δεκεμβρίου “πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για το έργο “Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στο λιμένα Όρμου Αιγιάλης”, για το οποίο στην πίστωση των 800 χιλιάδων ευρώ δόθηκε έκπτωση 26%”. Το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει αρχές του 2014.

Επιπρόσθετα, πριν από επτά ημέρες, τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία μετά από πέντε χρόνια το Δημοτικό Σχολείο Χώρας. Προκειμένου να είναι ένας χώρος κατάλληλος για τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης βασικών φθορών. Υπογραμμίζεται ότι “το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων της επισκευής κατέβαλε ο Δήμος”.

Ετικέτες: