Επιστολή Φώτη Χατζηδιάκου για την προμήθεια κινητού ΚΤΕΟ

Κάλυψη των νησιών

Την έγκριση της προμήθειας κινητής μονάδας Τεχνικού Ελέγχου των δικύκλων, για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ζητά από τον υπουργό Υποδομών ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδκανήσου, Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο κ. Χατζηδιάκος στην επιστολή αναφέρει την έλλειψη ΚΤΕΟ στα περισσότερα νησιά της Περιφέρειας, κάτι που σημαίνει μη έλεγχο των δίτροχων μεταφορικών μέσων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υποστηρίζει ότι η προμήθεια της κινητής μονάδας Τεχνικού Ελέγχου θα γίνει με πόρους της Περιφέρειας.

“Να διαφυλάξουμε την ασφάλεια”

Ο Αντιπεριφερειάρχης σημειώνει ότι στα 48 νησιά που απαρτίζουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λειτουργούν σήμερα, μόνο το Δημόσιο Κ.Τ.Ε.Ο. Ρόδου με ευθύνη της Διεύθυνσης Μεταφορών Δωδεκανήσου και τα Ιδιωτικά Κ.Τ.Ε.Ο. Ρόδου, 2 στην Κω, στη Σύρο και στη Νάξο μόνο για επιβατικά αυτοκίνητα.

Σε κανένα από τα λοιπά νησιά των Κυκλάδων καθώς και των άνω τριών-μεγάλων νησιών της Δωδεκανήσου δεν είναι συμφέρουσα η λειτουργία μόνιμων εγκαταστάσεων Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. και “κατά την εκτίμηση μας είναι παντελώς αδύνατη η λειτουργία παρόμοιων δομών είτε από την πολιτεία είτε από ιδιώτες. Για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος και την εναρμόνιση των υποχρεώσεων της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία περί υποχρεωτικού τεχνικού ελέγχου οχημάτων, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών με το αρ. πρωτ.44519/6148/5-8-2008 έγγραφο της Δ/νσης Οδικής Ασφάλειας και Περιβάλλοντος, ανακοίνωσε την αποστολή των κινητών μονάδων ΚΤΕΟ, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί για τους περιοδικούς τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων στα διάφορα νησιά”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων αρνήθηκε την παραλαβή μιας κινητής μονάδας Κ.Τ.Ε.Ο. ενώ αντίθετα η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου την αποδέχθηκε και πέρασε σε εκατοντάδες ελέγχους.

Ο κ. Χατζηδιάκος με αίσθημα ευθύνης, όπως τονίζει, καλεί τον υπουργό, άμεσα να καθορίσει με απόφασή του, τους ελάχιστους εκείνους όρους και τις προϋποθέσεις που πληρούν τον ασφαλή έλεγχο των οχημάτων με την λειτουργία των κινητών μονάδων Κ.Τ.Ε.Ο. που υπάρχουν, τις οποίες άλλωστε προμηθεύτηκε και διέθεσε το υπουργείο στην Περιφέρεια και οι οποίες μετά καλύπτουν τις ανάγκες ελέγχου των οχημάτων που κυκλοφορούν στα μικρά νησιά. Επίσης, να καθορίσει τους όρους και να εγκρίνει την προμήθεια (με ίδιους πόρους της Περιφέρειας) Κινητής Μονάδας Τεχνικού Ελέγχου των δικύκλων, ώστε να εξυπηρετηθεί ο έλεγχος δεκάδων χιλιάδων δικύκλων που κυκλοφορούν στα μικρά νησιά και εξυπηρετούν τις ανάγκες τόσο των κατοίκων όσο και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών, “την ασφάλεια των οποίων όλοι έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε”.

 

 

 

Ετικέτες: