Πρώτες συνεδριάσεις αιρετών Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Εκλογή για συγκροτημένη λειτουργία

Ανάδειξη προεδρείων και εκπροσώπων στην ΠΕΔ Ν. Αιγαίου

Στην εκλογή των προεδρείων τους θα προχωρήσουν στην πρώτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσουν οι αιρετοί του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις 7 και στις 8 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Οι πρώτες προσκλήσεις για τη συνεδρίαση του κάθε οργάνου έχουν αποσταλεί προς τους νεοεκλεγέντες και περιλαμβάνουν τα θέματα που θα έχουν στην ημερήσια διάταξη τα μέλη του δημοτικού και του περιφερειακού συμβουλίου σύμφωνα με όσα ορίζει ο “Καλλικράτης” για τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Δήμος Σύρου - Ερμούπολης

Ειδικότερα, οι νέοι σύμβουλοι του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης αναμένεται να προσέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Μεγάρου την προσεχή Κυριακή στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να εκλέξουν αρχικά με μυστική ψηφοφορία τα μέλη που θα απαρτίζουν το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου. Μέχρι στιγμής είναι γνωστό πως η δημοτική σύμβουλος Μαρία Καζαντζάκη θα προταθεί για τη θέση του προέδρου ενώ από τις παρατάξεις της μειοψηφίας θα ανακοινωθούν την ίδια ημέρα τα προτεινόμενα πρόσωπα για τις θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου. Στόχος του δημάρχου Γιώργου Μαραγκού, όπως έχει δηλώσει δημόσια είναι να μπορέσει να συγκροτηθεί ένα προεδρείο που δε θα αφήνει περιθώρια διάλυσης και αποσύνθεσης του οργάνου κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, ώστε να υπάρξει παραγωγικό αποτέλεσμα από τις συζητήσεις των μελών για το μέλλον της Σύρου.

Παράλληλα, πλην των μελών του προεδρείου, οι αιρετοί θα συγκροτήσουν και θα εκλέξουν τα μέλη που θα συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενώ αμέσως μετά, σύμφωνα με όσα ήρθε να “προσθέσει” εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών θα κληθούν να αποφασίσουν και για τους εκπροσώπους τους στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Δήμων Νοτίου Αιγαίου).

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Μία ημέρα μετά από την 7η Σεπτεμβρίου που ορίζεται η έναρξη της νέας θητείας έχει προγραμματίσει τη συνεδρίασή του το νέο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου καθώς την Κυριακή δεν εξυπηρετεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση. Μάλιστα σύμφωνα με σχετική ρύθμιση (ΦΕΚ 2548/τ.Β/2012), αυτή η αλλαγή προβλέπεται για τον νησιώτικο χώρο. Συγκεκριμένα, τονίζεται πως, “Αν είναι ανέφικτη η σύγκλιση του Π.Σ. για την εκλογή του Προεδρείου λόγω ανωτέρας βίας (συγκοινωνιακών ή άλλων αντικειμενικών δυσχερειών) η συνεδρίαση ορίζεται την αμέσως επόμενη της πρώτης Κυριακής εργάσιμη ημέρα που είναι δυνατή η σύγκλιση”.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης σύγκλισης των περιφερειακών συμβούλων, η οποία θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο “Ερμής” τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα ληφθούν αντίστοιχες αποφάσεις. Αναλυτικότερα, θα υπάρξει η προβλεπόμενη εκλογή των μελών του νέου προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής σύμφωνα με τα άρθρα 165 και 175 του Ν.3852/2010 και το άρθρο 3 παρ. 1 του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου (ΦΕΚ 2548/τ.Β/ 19-9-2012). Η πρόσκληση στάλθηκε προς τους νεοεκλεγέντες από τον προεδρεύοντα σύμβουλο Θωμά Σωτρίλλη ενώ τα πρόσωπα που θα προταθούν για τις θέσεις του προεδρείου θα ανακοινωθούν την ίδια ημέρα.

Ετικέτες: