Τοποθέτηση υπαλλήλων Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για τη στάση Μαραγκού

  • Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου, 2015 - 19:55

Το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Σύρου Ερμούπολης απαντά στο δημοσίευμα σχετικά με ποινές υπαλλήλων καθώς και σε μετακινήσεις αυτών. 

Οι εποχές των εργατοπατέρων και εργατομητέρων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο ρόλος ενός σύγχρονου σωματείου εργαζομένων δεν είναι να προασπίζεται μονάχα τα συμφέροντα των εργαζομένων, ενισχύοντας συντεχνίες και παραβλέποντας παρατυπίες. Ο ρόλος μας είναι να διακρίνουμε το συμφέρον των πολλών, δηλαδή των πολιτών.

Για εμάς, είναι επιτακτική ανάγκη η σωστή λειτουργία του Δήμου προς όφελος των πολιτών. Και τούτο είναι συνείδηση των περισσοτέρων από μας, τολμούμε δε να πούμε ίσως και περισσότερο από τις εκάστοτε αιρετές αρχές που σήμερα είναι, αύριο δεν είναι...

Εμείς οι υπάλληλοι θέλουμε να δούμε τον Δήμο να λειτουργεί σωστά γιατί ξέρουμε πως τις απολαβές θα τις κερδίσουμε όλοι εμείς, τα σχολεία, τις υποδομές, τα κοινωνικά προγράμματα, την καθαριότητα, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Και θεωρούμε καλόπιστα, ότι και οι περισσότεροι αιρετοί μάλλον το ίδιο θα ήθελαν.

Αφού λοιπόν υπάρχει μια συμφωνία επί της αρχής, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, μένει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί.

  • Για μας δεν νοείται εξιλαστήριο θύμα όπου εξαντλείται η αυστηρότητα των ποινών. Να θυμίσουμε ότι συνάδελφός μας κατηγορήθηκε για εκτός ωραρίου υπηρεσία και για ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο συνάδελφος αυτός, είχε κάνει αίτηση άδειας εξασκήσεως έργου εκτός υπηρεσίας– και εν το μεταξύ του δόθηκε. Μιλάμε για έναν οδηγό που ζήτησε τη νόμιμη άδειά του να εργαστεί εκτός υπηρεσίας. Δεν μιλάμε για διαπλεκόμενα συμφέροντα, μελετοκατασκευές ή μεγαλοπρομήθειες. Ζητήσαμε επιείκεια και δεν δόθηκε.

  • Για μας δεν νοείται ποινή διότι κάποιος έχει ''αναξιοπρεπή'' ή ''ανάρμοστη'' συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας...αυτές οι ρυθμίζεις κοντεύουν να απαλειφθούν ακόμα και από τον στρατό!!! Σε καμία περίπτωση η καταγγελία σε αρχές δεν αποτελεί ανάρμοστη συμπεριφορά, γεγονός με το οποίο χρεώθηκε ο συνάδελφος.

  • Για μας δεν νοείται να κατηγορούνται υπηρεσίες ότι ''δεν ελέγχουν τους υπαλλήλους τους εκτός ωραρίων...'' ειδικά όταν η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει προβεί σε περικοπές, στέρηση μισθών, και παραπομπές στο πειθαρχικό όταν υπάλληλοι ήταν ανεπαρκείς προς τις υποχρεώσεις τους.

  • Για μας δεν νοείται συνεχόμενη μετακίνηση των υπαλλήλων από θέση σε θέση χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο Οργανισμός εσωτερικών Υπηρεσιών, κάτι που με σαφήνεια θα βοηθούσε στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και χωρίς να έχουμε προχωρήσει σε κρίσεις. Οι μετακινήσεις αυτές μοιάζουν με χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς που πλήττουν και την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων και την τελική αποτελεσματική ικανότητα του Δήμου!

Για εμάς δεν νοείται παραγωγικότητα όταν υποβαθμίζεις τα άτομα και τις υπηρεσίες, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με την καινούργια αρχή, και εμείς της απλώνουμε το χέρι.

Γεωργία Βαρελά Πρόεδρος

Γιάννης Χρόνης Αντιπρόεδρος

Νίκος Σομπόνης Γραμματέας

Αντώνης Ξυγκάκης Ταμίας

Σταύρος Αρακάς Μέλος