Θετικός ο Π. Κουρουμπλής στην πρόταση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τους ιατρούς στα μικρά νησιά

Υπουργική ανταπόκριση

Την έμπρακτη στήριξή του στην πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να στηρίξει οικονομικά τους ιατρούς που θα επιλέξουν να στελεχώσουν τις δομές υγείας στα μικρά νησιά εξέφρασε ο νέος Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας που πραγματοποίησε με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο.

Το θέμα κατέστη ευρέως γνωστό μέσω συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει στα μέσα ενημέρωσης της Δωδεκανήσου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Υγείας της Περιφέρειας, Νίκος Καραμαρίτης, δηλώσεις του οποίου - σχετικές με το θέμα -, φιλοξένησε αναλυτικά σε προηγούμενο φύλλο της, η “Κοινή Γνώμη”.

Υπενθυμίζεται πως, η προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αφορά στην μηνιαία οικονομική ενίσχυση των ιατρών με το ποσό των 450 ευρώ, προκειμένου να δοθεί ένα οικονομικό κίνητρο που θα βοηθήσει στην κάλυψη των κενών σε Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία και Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία σε μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τα οποία βιώνουν σημαντικά προβλήματα από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Επαναπροκήρυξη θέσεων και γνωστοποίηση του “ισχυρού κινήτρου”

Η τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Κουρουμπλή με τον κ. Χατζημάρκο γνωστοποιήθηκε μέσω ανακοίνωσης που εστάλη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο περιεχόμενο της οποίας αναφέρεται μεταξύ άλλων, “Ενημερωθείς για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στα μικρά νησιά, με θεσμικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, ο Υπουργός Υγείας επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον οποίο ευχαρίστησε για την απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να αναλάβει το κόστος χορήγησης επιδόματος στους γιατρούς που θα θελήσουν να έρθουν στα νησιά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, επιδιώκοντας αυτό να λειτουργήσει ως κίνητρο. Ο κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι από την τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, πολλές θέσεις έμειναν κενές, καθώς δεν υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον. Μετά την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Υπουργός Υγείας θα επαναπροκηρύξει τις θέσεις αυτές, περιλαμβάνοντας και την χορήγηση του επιδόματος από την ΠΝΑΙ, καθώς πιστεύει ότι θα λειτουργήσει ως ισχυρό κίνητρο. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να αποσταλεί γραπτώς στο Υπουργείο Υγείας η πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου”.

Γ. Χατζημάρκος: “Η προσπάθεια συναντά ευήκοα ώτα”

Την ικανοποίησή του για τη στάση του κ. Κουρουμπλή εξέφρασε ο Γιώργος Χατζημάρκος αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά τα ακόλουθα, “Γίνεται φανερό ότι η προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να αντιμετωπίσει το πλέον ζωτικό και κρίσιμο πρόβλημα των νησιών μας, βρίσκει ευήκοα ώτα και αποδεικνύει ότι, όταν οι προτάσεις μας είναι σοβαρές και τεκμηριωμένες, μπορούν να οδηγήσουν σε πραγματικές και σωτήριες λύσεις ακόμη και εκτός των στενά νοούμενων πλαισίων των αρμοδιοτήτων μας”.