Ενημέρωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Υδροφόρα και απορριμματοφόρο αποκτούν το Κουφονήσι και η Σχοινούσα

  • Τρίτη, 25 Αυγούστου, 2015 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 25 Αυγ. 2015 - 8:13

Με στοχευόμενες και συντονισμένες ενέργειες η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης των προκλήσεων και των προβλημάτων με στόχο την ανάπτυξη των νησιών, και ιδιαίτερα των μικρότερων.

Αυτή η προτεραιότητα απέδωσε καρπούς, για μια ακόμη φορά, με την κατ’ εξαίρεση ταξινόμηση τριών οχημάτων κατόπιν έγκρισης του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού στις Δημοτικές Κοινότητες Κουφονησίων και Σχοινούσας μετά από σχετική παρέμβαση της Περιφέρειας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μεταφορών Κυκλάδων.

Πρόκειται για δύο φορτηγά (ένα απορριμματοφόρο και μια υδροφόρα) που θα εδρεύουν στη Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίων και ένα φορτηγό βυτίου με έδρα στη Δημοτική Κοινότητα Σχοινούσας, οχήματα άκρως απαραίτητα για τη εύρυθμη λειτουργία των νησιών.

Όπως τόνισε με σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης «η συμπόρευση της Περιφερειακής Αρχής με την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, μέσω της διατήρησης της αυτοτέλειας και των διακριτών θεσμικών τους ρόλων, μέσα από συνέργειες και συνεργασίες μόνον θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει», για να καταλήξει: «Αποτελεί πάγια δέσμευσή μας ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των δήμων, για το καλό των νησιωτών και της κοινωνίας».