Ενημέρωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και δηλώσεις του Γ. Χατζημάρκου

"Έτοιμη προς υπογραφή η άδεια υδατοδρομίου στη Σύρο"

"Ξεπεράστηκε ακόμη ένα εμπόδιο" σημείωσε ο Περιφερειάρχης μετά τη συνάντηση με τον Υπ. Ναυτιλίας
  • Τετάρτη, 16 Μαρτίου, 2016 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 16 Μαρ. 2016 - 7:31

Σε συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα, έκλεισε η εκκρεμότητα που υπήρχε στο ζήτημα των υδατοδρομίων και είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση υλοποίησης του αρχικού χρονοδιαγράμματος, πέραν του εξαμήνου.

Επρόκειτο για ζήτημα ερμηνείας και χειρισμών από πλευράς των υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και το οποίο διευθετήθηκε, μετά από την συνάντηση του κ. Χατζημάρκου με τον Υπουργό, όπου επιβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση του κ. Δρίτσα για την προώθηση και ολοκλήρωση του δικτύου των υδατοδρομίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Ξεπεράσαμε ένα ακόμη εμπόδιο στην πορεία μας προς την υλοποίηση του σχεδίου μας. Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να ανατρέψουμε ακόμη και το θεσμικό πλαίσιο με ένα νέο σχέδιο νόμου που έχει ετοιμαστεί από το Υπουργείο Μεταφορών. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν και άλλα εμπόδια, όμως όσο έχουμε δημιουργική επαφή και συνεργασία με τα κυβερνητικά στελέχη, είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα ολοκληρώσουμε αυτό το τεράστιο εγχείρημα το οποίο πλέον έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον όλων όσοι ενδιαφέρονται για τις επενδύσεις στην Ελλάδα και τις δυνατότητες ανάπτυξης αυτής της χώρας και περισσότερο της νησιωτικής. Το δίκτυο των υδατοδρομίων θα υλοποιηθεί και θα λειτουργήσει μέσα στην θητεία μας » διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι η πρώτη άδεια για το υδατοδρόμιο της Σύρου είναι έτοιμη προς υπογραφή. 

Ετικέτες: