Κεντρικό θέμα συζήτησης το προσφυγικό

Σε εκπομπή του CNN o Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Το Νότιο Αιγαίο “εξέπεμψε” τα μηνύματά του στην εκπομπή “Quest Means Money” του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, καθώς ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος είχε την ευκαιρία να βρεθεί στα κεντρικά στούντιο και να συζητήσει με τον δημοσιογράφο, Richard Quest.

Βασικό θέμα της εκπομπής το τεράστιο προσφυγικό ζήτημα που βιώνει η Ελλάδα, αναφορικά με το οποίο τοποθετήθηκε ο κ. Χατζημάρκος. Μετά από την εισαγωγή του δημοσιογράφου για το προγραμματισμένο ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στην χώρα μας και ειδικότερα στο νησί της Λέσβου με φόντο το προσφυγικό, ο κ. Χατζημάρκος μίλησε όσον αφορά στο ίδιο το ζήτημα γενικότερα, στη σχετική συμφωνία ανάμεσα σε Τουρκία και Ευρώπη δεδομένων των καθημερινών προσφυγικών ροών που υποδέχεται η χώρα. Επιπρόσθετα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ειδική μνεία για τον τουρισμό, πεδίο αναφορικά με το οποίο αρκετοί προορισμοί όπως και το Νότιο Αιγαίο επενδύουν οικονομικά.

Σαφής στο μήνυμά του ο κ. Χατζημάρκος έκανε λόγο για τα νησιά, ως τους πιο εντυπωσιακούς, όμορφους αλλά και ασφαλείς προορισμούς, τους οποίους και αξίζει να επισκεφθούν οι τουρίστες. Επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν το νησιώτικο χώρο του Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης πραγματοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία πρόσκληση που απευθύνεται στο σύνολο των τηλεθεατών του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου.

Πρόκειται για έναν ακόμη σημαντικό σταθμό του κ. Χατζημάρκου στο πλαίσιο του προγραμματισμένου ταξιδιού του στην Αμερική, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκε και στον Λευκό Οίκο τις προηγούμενες ημέρες.

Τη συζήτηση συνολικά μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.