Δήλωση του περιφερειακού συμβούλου της πλειοψηφίας, Μ. Δαδάου για την έδρα της ΠΝΑΙ

"Δεν συντρέχει λόγος συζήτησης ή διαβούλευσης για την έδρα"

  • Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2016 - 11:45

«Η Περιφέρεια είναι ενιαία, η έδρα είναι στη ‘’ΣΥΡΟ’’» αυτή ήταν η δημόσια δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, σχετικά με την διατήρηση της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη ΣΥΡΟ. Μια δήλωση που σε προσωπικό επίπεδο με καλύπτει πλήρως.

Πιστεύω ότι οι εννέα αυτές λέξεις τα λένε όλα και δεν αμφισβητούν τίποτα, μια ξεκάθαρη δήλωση που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις και παρερμηνείες και άμεσα είναι μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους χθες, σήμερα ή αύριο σκέφτηκαν ή θα σκεφτούν να επανέλθουν στο ίδιο θέμα, διότι απλούστατα θα πάρουν την ίδια στερεότυπη απάντηση της οποίας η νομιμότητα αναφέρεται στο Νόμο 3852/2010, παράγραφος ιβ΄. Ασφαλώς και σεβόμαστε την λειτουργία των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων στην Περιφέρεια, ασφαλώς και δεν θα επιδοθούμε σε λογοκρισία απόψεων αυτών, έχουμε όμως κάθε δικαίωμα σε κάθε δήλωση που έχει άμεση πολιτική σχέση με την λειτουργία και σύνθεση της Περιφέρειάς μας και που μπορεί να δημιουργήσει πολιτικές παρενέργειες να απαντάμε με σαφήνεια και πειστικότητα διασφαλίζοντας έτσι την συνοχή και ομαλή λειτουργία αυτής.

Πιστεύω ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα από όλους και δεν συντρέχει λόγος συζήτησης ή διαβούλευσης, καθ΄ όσον αυτό το ζήτημα έχει λυθεί οριστικά προ 25ετίας. Καλό θα είναι όλοι εμείς οι "πολιτικοί" να μην είμαστε τόσο παρορμητικοί και κυρίως βιαστικοί σε δηλώσεις ή ενέργειες από τις οποίες δεν μπορούμε να προβλέψουμε τυχόν πολιτικές παρενέργειες που συνήθως είναι δύσκολο να μαζευτούν χωρίς να εμφανίσουν πολιτικό κόστος.