Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Με τον Τσέχο Πρόεδρο συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

  • Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2016 - 18:25

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Θωμάς Σωτρίλλης εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου στην εκδήλωση των εγκαινίων του ανακαινισμένου χώρου του Γενικού Προξενείου της Τσεχίας στη Ρόδο, παρουσία του Τσέχου Προέδρου κ. Milos Zeman.

Ο κ. Ζέμαν βρίσκεται στη Ρόδο για να συμμετάσχει στις εργασίες του φόρουμ «Διάλογος των πολιτισμών» που διεξάγεται και φέτος στο νησί για 14η χρονιά, με τη συμμετοχή πολιτικών, διπλωματών και αναλυτών από πολλές χώρες του κόσμου.

Ο κ. Σωτρίλλης, στην διάρκεια της εκδήλωσης, όπου παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, αντάλλαξε ευχές και δώρα με τον κ. Zeman, στον οποίο χάρισε ένα λεύκωμα με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Ρόδου, που περιλαμβάνονται στις συλλογές του Μουσείου του Λούβρου.

Η συνάντηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου με τον Τσέχο Πρόεδρο έγινε σε πνεύμα αμοιβαίας εκτίμησης και φιλικής διάθεσης, δεδομένου ότι ο κ. Milos Zeman είναι γνωστός φίλος της Ρόδου και υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων διεθνώς.