Αποτρόπαιο έγκλημα στα Καμίνια με θύμα τον 69χρονο Δημήτρη Αγγελετάκη

“Όπλισε” το χέρι με τσάπα

Ο 34χρονος δράστης, Δ.Μ. χτύπησε θανάσιμα το θύμα μετά από προσωπική διαφωνία

Βρέθηκε νεκρός μέσα στο γκαράζ με το γεωργικό εργαλείο σε “απόσταση αναπνοής”

Εξονυχιστικές έρευνες από την αστυνομία και κλιμάκιο του Εγκληματολογικού Τμήματος Ερμούπολης και Αθήνας

Νεκρός εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές ο 69χρονος Δημήτρης Αγγελετάκης στο γκαράζ της οικίας που διέμενε στην περιοχή Καμίνια της Σύρου, από θανάσιμο τραυματισμό που δέχθηκε στο κεφάλι με μία τσάπα από τον 34χρονο Δ.Μ., μετά από διένεξη που είχαν μεταξύ τους για προσωπικές διαφορές.

Το στυγερό έγκλημα, που εξιχνιάστηκε άμεσα από την αστυνομία, ομολόγησε ο δράστης μετά από την προσαγωγή του στα γραφεία της αστυνομικής διεύθυνσης Κυκλάδων.

Για τον 34χρονο, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ αναμένεται αύριο το μεσημέρι να οδηγηθεί στον Ανακριτή και τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, προκειμένου να καταθέσει μετά από την προθεσμία που πήρε.

Αξίζει να σημειωθεί πως, το γεγονός που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και σημειώθηκε πριν από τρεις ημέρες, αποτελεί τη δεύτερη εγκληματική πράξη στο νησί, εντός χρονικού διαστήματος οκτώ μηνών. Είδηση που τάραξε τη φιλήσυχη ζωή των κατοίκων σε έναν - κατά γενική ομολογία - ασφαλή τόπο.

Σκότωσε και σκηνοθέτησε για να καλύψει τα νώτα του

Συγκεκριμένα, μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής, ο 34χρονος δράστης εντοπίστηκε μέσα στο ισόγειο γκαράζ της οικίας που διέμενε, μετά από τηλεφώνημα τρίτου προσώπου που ενημέρωσε την αστυνομία, για το αποτρόπαιο γεγονός που έλαβε χώρα στα Καμίνια. Το θύμα, νοίκιαζε από το δράστη το χώρο, εντός του οποίου χτυπήθηκε θανάσιμα.

Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση των αστυνομικών αρχών, ο 69χρονος χτυπήθηκε στο κεφάλι με το πίσω μέρος γεωργικού εργαλείου και συγκεκριμένα με τσάπα, η οποία υπήρχε μέσα στο γκαράζ σε κοντινή απόσταση από το άψυχο σώμα του.

Ο δράστης μετά από την εγκληματική ενέργεια που διέπραξε, προσπάθησε να σκηνοθετήσει τις κινήσεις του, ώστε να δυσκολέψει την αστυνομική έρευνα και να καλύψει τα ίχνη του. Ο ίδιος, αφού τέλεσε την πράξη του, πήγε σε ένα συνοικιακό καφενείο, αφού πρώτα μερίμνησε να αλλάξει ρούχα.

Μετά από λίγη ώρα με το πρόσχημα ότι θα φέρει φρούτα από ένα ιδιωτικό κήπο που διατηρούσε, στον οποίο είχε πρόσβαση μόνο μέσα από το γκαράζ, επέστρεψε στο χώρο του εγκλήματος, τηλεφώνησε σε θαμώνα του καφενείου και ανέφερε πως εντόπισε το θύμα, νεκρό. Στο σημείο έσπευσε το πρόσωπο που ειδοποιήθηκε και άμεσα κάλεσε την αστυνομία, οι άνδρες της οποίας μετέβησαν, χωρίς καθυστέρηση στο χώρο, με σκοπό να ξεκινήσουν τις απαραίτητες έρευνες.

Ομολόγησε την πράξη του

Για την εξιχνίαση του εγκλήματος, παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή και στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής καθώς και κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών για αυτοψία, εξερεύνηση και επιστημονική διερεύνηση του χώρου.

Από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια έως και την επόμενη ημέρα το βράδυ - που ολοκληρώθηκε η έρευνα - , η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές από το ευρύτερο περιβάλλον του θύματος. Προσήχθησαν άνθρωποι που είχαν επαφή και άμεση επικοινωνία με το θύμα και ειδικότερα, πρόσωπα που ήταν γνωστά στις αστυνομικές αρχές από πολλές υποθέσεις του παρελθόντος. Η συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών αρχών, οι οποίες με μεθοδικότητα κατάφεραν να ξετυλίξουν το κουβάρι, οδήγησε στο δράστη που πραγματοποίησε την ανθρωποκτονία.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως, το κλιμάκιο που αποτελούταν από εξειδικευμένο προσωπικό του Εγκληματολογικού Τμήματος Σύρου και Αθήνας, ερεύνησε λεπτομερώς το χώρο που συντελέστηκε το έγκλημα προκειμένου να εντοπίσει ίχνη και πειστήρια ώστε στη συνέχεια, αξιοποιώντας τα, να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Συνολικά η έρευνα διήρκησε λιγότερες από 48 ώρες και κατά τη διάρκεια του προανακριτικού έργου, υπήρξαν πολλές προσαγωγές. Η αστυνομία, αξιοποιώντας άμεσα σημαντικά στοιχεία της έρευνας, οδήγησε το δράστη να ομολογήσει την πράξη του.

Πρόσωπα γνωστά για υποθέσεις ναρκωτικών

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παραχώρησε επίσημα η αστυνομία, το θανατηφόρο χτύπημα προήλθε μετά από διαφωνία του θύματος και του θύτη για προσωπικές διαφορές.

Στην τοπική κοινωνία είναι ευρύτερα γνωστό το γεγονός πως και τα δύο πρόσωπα ήταν γνώριμα στις αστυνομικές αρχές για την εμπλοκή τους σε υποθέσεις ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, ο δράστης το Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους, είχε παρασύρει έναν τροχονόμο στην Ερμούπολη και τον είχε εγκαταλείψει, ενώ πριν τρεις μήνες, αρχές Δεκεμβρίου, ο ίδιος είχε συλληφθεί για κατοχή μεθαδόνης και μικροποσότητα κάνναβης που είχε στη κατοχή του.

Επίσης, το θύμα είχε συλληφθεί πριν από δύο χρόνια για ανάλογες και σοβαρές υποθέσεις με ναρκωτικά.

Αύριο η απολογία του

Ο 34χρονος δράστης, αμέσως μετά από την έκδοση εντάλματος σύλληψης, κρατείται στα γραφεία της αστυνομικής διεύθυνσης στη Σύρο. Ο ίδιος, ζήτησε προθεσμία από τον Εισαγγελέα, για να απολογηθεί. Ασφαλείς πληροφορίες, αναφέρουν πως αύριο το μεσημέρι ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στον Ανακριτή και τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, ώστε να λάβει το δρόμο της δικαιοσύνης η υπόθεση της στυγερής ανθρωποκτονίας.