Σε υπαλλήλους της Καθαριότητας που απέχουν αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά τους

Περικοπή αποδοχών...

Ολ. Τασσοπούλου: “Πράγματι δύο υπάλληλοι δεν εμφανίζονταν επανειλημμένα. Έχουν γίνει αναφορές και πάρθηκαν αποφάσεις”

Σε περικοπή αποδοχών έχει προχωρήσει η δημοτική αρχή του δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με αντίστοιχη απόφασή της, αναφορικά με τα περιστατικά αδικαιολόγητης αποχής υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους στις υπηρεσίες Καθαριότητας.

Η “Κοινή Γνώμη” μετά από τηλεφωνικές οχλήσεις που δέχτηκε στο πλαίσιο των οποίων καταγγέλθηκε πως δύο εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας δεν παρουσιάζονταν στην υπηρεσία τους, επικοινώνησε με τη διεύθυνση καθαριότητας του τμήματος Περιβάλλοντος ώστε να φιλοξενήσει τη θέση της διευθύντριας του τμήματος, Ολυμπίας Τασσοπούλου.

Η ίδια, τόνισε πως “υπήρξαν πράγματι δύο υπάλληλοι που απείχαν από τα καθήκοντά τους”, χωρίς να δικαιολογούνται για την ενέργειά τους, οι οποίοι ωστόσο, σύμφωνα με όσα πρόσθεσε, έλαβαν τις ανάλογες κυρώσεις, που δεν είναι άλλες από την περικοπή των αποδοχών τους.

Σήκωσαν δικά τους πανιά

Συγκεκριμένα, η κ. Τασσοπούλου δήλωσε ότι: “Πράγματι υπήρξε η διαπίστωση ότι δύο υπάλληλοι της υπηρεσίας Καθαριότητας δεν εμφανίζονταν στην υπηρεσία τους επανειλημμένα”. Αυτός ήταν ο λόγος που ακολουθήθηκε η απαιτούμενη διαδικασία ώστε να επιβληθούν οι κυρώσεις στους δύο υπαλλήλους. Η ίδια, εξήγησε ότι: “Έγινε ενημέρωση και αναφορά στη διεύθυνση προσωπικού, η οποία προέβη με τη σειρά της στην περικοπή του μισθού για όσα ημερομίσθια οι δύο άνθρωποι δεν έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους”.

Μιλώντας αναλυτικότερα, για τους δύο εργαζομένους, η υπεύθυνη της διεύθυνσης Περιβάλλοντος, κληθείσα να απαντήσει αν τα δύο πρόσωπα εξακολουθούν να παραμένουν στην υπηρεσία και να εργάζονται, σημείωσε τα ακόλουθα: “Ο ένας έχει υποβάλλει τα χαρτιά του για να συνταξιοδοτηθεί ενώ ο άλλος εργάζεται. Όμως, στην περίπτωση που δεν εμφανιστεί στην υπηρεσία, γίνεται περικοπή στο μισθό του. Αυτό βέβαια δε συμβαίνει σχεδόν καθόλου πια”, διασαφήνισε.

Επιπρόσθετα, ως προς το επιχείρημα που θέλει να επιβαρύνονται άλλοι υπάλληλοι λόγω της αδικαιολόγητης απουσίας κάποιων “ασυνείδητων” και μάλιστα σε μία υπηρεσία, οι εργαζόμενοι της οποίας έχουν να καλύψουν πλήθος εργασιών, επεσήμανε ότι επί της ουσίας είναι αβάσιμο το επιχείρημα που θέλει “να υπάρχει πρόβλημα στις υπηρεσίες Καθαριότητας από την απουσία ενός μόνο υπαλλήλου, αφού οι εργάτες του κλάδου, ακόμη και με τις προσλήψεις των έκτακτων τη θερινή περίοδο, έχουν να διεκπεραιώσουν πολλές και αυξημένες δραστηριότητες”.

Σε συνάρτηση με το ίδιο ζήτημα, η κ. Τασσοπούλου, σχολίασε πως έχουν γίνει σχετικές αναφορές και έχουν παρθεί περισσότερες από πέντε αποφάσεις για τους εν λόγω υπαλλήλους.

Μόνη ποινή η περικοπή μισθού

Όσον αφορά στα μέσα που δύναται να χρησιμοποιήσει η υπηρεσία ή το τμήμα Περιβάλλοντος, ώστε να επαναφέρει στη θέση τους υπαλλήλους οι οποίοι δεν εκτελούν τα καθήκοντά τους, ως οφείλουν, υπογράμμισε: “Αυτή τη στιγμή το μόνο πειθαρχικό μέσο που έχουμε γι αυτούς τους υπαλλήλους που δεν εμφανίζονται κανονικά στην εργασία τους, είναι το πειθαρχικό μέτρο της περικοπής αποδοχών. Δεν μπορεί να υπάρξει κάποια άλλη πειθαρχική δίωξη γιατί δεν έχουν συσταθεί τα πειθαρχικά συμβούλια, τα οποία εδρεύουν άλλωστε στην Αθήνα”, επαναλαμβάνοντας πως: “Υπηρεσιακά είναι η μόνη δυνατότητα που υπάρχει”.Τέλος, αναφορικά με την μελλοντική συνταξιοδότηση του ενός εκ των δύο υπαλλήλων η κ. Τασσοπούλου, τόνισε ότι “η θέση θα παραμείνει κενή καθώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πρόσληψη αυτή την περίοδο”.