Νέες βολές Καζαντζάκη προς Δήμο και Λιμενικό Ταμείο

«Έχουν στερέψει από αληθοφανείς δικαιολογίες»

  • Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2013 - 06:00

Δεύτερο χτύπημα από την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Σύρου-Ερμούπολης, Μαρία Καζαντζάκη, η οποία αυτή τη φορά «αδειάζει» τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σύρου και βάλλει κατά της δημοτικής αρχής, με αφορμή τη συζήτηση του θέματος της μη καταβολής οφειλής του Δήμου προς το Λιμενικό Ταμείο.

Όπως είχαμε δημοσιεύσει και στην ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου ο Πρόεδρος ανέφερε ότι ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης δεν έχει μέχρι σήμερα αποπληρώσει οφειλή ύψους 95.000 ευρώ προς το Λιμενικό Ταμείο, επισημαίνοντας ότι για τη μη καταβολή ευθύνεται η προσφυγή που έχει κατατεθεί κατά της απόφασης του προϋπολογισμού του Δήμου.

Για την προσφυγή αυτή, η οποία κατατέθηκε κατά της αριθ. 8526/2568 απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που ενέκρινε την αριθ. 33/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης για τον προϋπολογισμό του έτους 2013, δεν έχει προς το παρόν αποφανθεί η αρμόδια επιτροπή.

«Υποκρισία και πολιτικάντικα παιχνίδια»

Η κ. Καζαντζάκη κατηγορεί τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου ότι με τέτοιες δηλώσεις «κινείται στα όρια της υποκρισίας», επισημαίνοντας ότι ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι η προσφυγή της δεν εμπόδισε την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δήμου, αφού μέχρι σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προχωρούν χωρίς πρόβλημα σε «πολλές απαραίτητες και μη δαπάνες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Καζαντζάκη.

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος διερωτάται, μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωσή της, πώς η προσφυγή της «εμπόδισε τη δημοτική αρχή από το να καταβάλει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο τα 95.000 ευρώ που οφείλει, αλλά δεν την εμπόδισε να ξοδέψει χωρίς δεύτερη κουβέντα 20.000 και πλέον ευρώ για την αγορά νέου λογισμικού», βάλλοντας εναντίον της δημοτικής αρχής και κατηγορώντας τη ότι «έχοντας στερέψει από αληθοφανείς δικαιολογίες» παίζει τα «γνωστά πολιτικάντικα παιχνιδάκια», αναζητώντας, όπως η ίδια εκτιμά, «δικαιολογίες στις νόμιμες ενέργειες μελών της αντιπολίτευσης».

Η κ. Καζαντζάκη καλεί τη δημοτική αρχή να «πει την αλήθεια», προειδοποιώντας ότι κάθε δικαιολογία καταρρίπτεται εκθέτοντας τον Δήμο ανεπανόρθωτα.