Αντιπαράθεση Γ. Δεκαβάλλα - Μ. Καζαντζάκη

Το γαϊτανάκι των προσφυγών

Δίχως τέλος μοιάζει να είναι η τακτική αιρετών προσώπων που ακολουθούν πιστά το δρόμο των προσφυγών προκειμένου να προσβάλουν αποφάσεις που έχει πάρει το δημοτικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας να εκφράζουν πλέον τον προβληματισμό τους.

Το πλήθος των υποχρεώσεων που καλούνται να εκπληρώσουν οι ίδιοι, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δέχεται επιπρόσθετο φορτίο με τις “καθημερινές” προσφυγές των επικεφαλής και των δημοτικών συμβούλων που εν τέλει αναγκάζονται να δουλεύουν ακόμη και Κυριακές για να απαντήσουν στις ενστάσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων απορρίπτονται. Πρόσφατο παράδειγμα, όπως τόνισε σε σχετική ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας αποτελεί η απόρριψη της προσφυγής του επικεφαλής της “Ενωμένης Σύρας” Κώστα Απέργη, όσον αφορά σε απόφαση διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού.

Γ. Δεκαβάλλας: “Είναι κοινό μυστικό ότι κάποιος εξειδικευμένος τεχνοκράτης τα γράφει”

Το γεγονός ωστόσο που προκάλεσε την εντονότατη έκρηξη του δημάρχου στην τελευταία συνεδρίαση, ήταν η τοποθέτηση της ανεξάρτητης συμβούλου Μαρίας Καζαντζάκη για ζητήματα που άπτονται της οικονομικής υπηρεσίας και για τα οποία όπως σχολίασε ο δήμαρχος, απαιτείται εξειδικευμένο “μάτι” τεχνοκράτη για να παρατηρηθούν. Ο κ. Δεκαβάλλας “άδειασε” τη δημοτική σύμβουλο λέγοντας, “Μην καταναλώνεστε με τέτοια θέματα. Eίστε μία από τις ελπίδες του τόπου. Δεν πρέπει να έχουμε εμπάθεια με στελέχη της υπηρεσίας και δεν την απευθύνω σε εσάς προσωπικά”, σημείωσε, αφήνοντας αιχμές ότι πίσω από την κ. Καζαντζάκη βρίσκονται άλλα πρόσωπα. “Αυτοί που σας βάζουν να τα λέτε - με συγχωρείτε είναι κάτι που το γνωρίζουν οι πάντες - είναι σχόλια εξειδικευμένου τεχνοκράτη. Δεν είναι ενός δημοτικού συμβούλου, θέματα που δεν τα γνωρίζω ούτε εγώ 31 χρόνια. Είναι κοινό μυστικό και στους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ότι κάποιος τα γράφει”, τόνισε, συμπληρώνοντας πως “Το δημοτικό συμβούλιο είναι όργανο που πρέπει να παράγει πολιτική”.

“Άλλες πράξεις μπορούν να σας δημιουργήσουν ηγετικό προφίλ”

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος επεσήμανε πως οι υπάλληλοι κάνουν λόγο για “παραίτηση”, αφού καλούνται να δουλεύουν και Κυριακές”, προτρέποντας τη Μαρία Καζαντζάκη να αναζητήσει άλλους τρόπους ώστε να “χτυπήσει” τον ίδιο, πολιτικά. “Λυπηθείτε τους υπαλλήλους με το καψώνι που τους κάνετε. Απορρίφθηκε η προσφυγή σας για τον προϋπολογισμό. Οι εργατοώρες που καταναλώνουν οι υπάλληλοι για να απαντήσουν είναι απίστευτες. Εργάζονται και Κυριακές”, τόνισε, προσθέτοντας ότι “Μπορείτε να ασχοληθείτε με την πολιτική και με χίλια δύο πράγματα που μπορούν να σας “βγάλουν” μπροστά, να σας δημιουργήσουν ένα ηγετικό προφίλ κτλ, αλλά μην κάνετε αυτόν τον αγώνα σε βάρος των υπηρεσιών του δήμου. Δε χτυπάτε εμένα, αλλά τις υπηρεσίες”.

Μ. Καζαντζάκη: “Θα υπερασπίζομαι τη νομιμότητα”

Παίρνοντας το λόγο η Μαρία Καζαντζάκη, επιθυμώντας να απαντήσει στα λόγια του κ. Δεκαβάλλα, υπογράμμισε, “Δε δέχομαι κ. Δήμαρχε να υποτιμάτε τη νοημοσύνη μου. Αν δεν έχετε καταφέρει εσείς 31 χρόνια να καταλάβετε αυτά, δε σημαίνει ότι κι εγώ στα χρόνια που είμαι δημοτική σύμβουλος, δεν μπορώ να το κάνω”. Μάλιστα σημείωσε ότι, “Όσο γι αυτά περί τεχνοκρατών και εργατοωρών, θέλετε να πείτε ότι κάνω άσχημα που υπερασπίζομαι τη νομιμότητα; Ότι έπραξα κακώς που κατέθεσα την προσφυγή στην Αποκεντρωμένη γιατί χάλασα τον ύπνο σας ή κάποιου άλλου; Πότε χτύπησα τις υπηρεσίες του δήμου; Είμαι υποχρεωμένη να ασκώ έλεγχο” ισχυρίστηκε, επισημαίνοντας τέλος ότι, “Με κατηγορείτε επειδή άσκησα ένα έννομο συμφέρον μου”.

Ετικέτες: