Η “Σύρος με λογισμό και με όνειρο” για τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας σχετικά με την προβολή του νησιού

“Η ανάπτυξη δεν είναι μονοπώλιο Φορέα”

“Η ανάπτυξη της Σύρου δεν μπορεί να προέλθει από ανώνυμη εταιρεία” αναφέρεται ρητά στην ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης “Σύρα με λογισμό και με όνειρο” του Ανδρέα Τζίνη, όσον αφορά στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την προώθηση του νησιού.

Σε προγενέστερο δημοσίευμα της εφημερίδας, είχαν αναφερθεί οι θέσεις των υπολοίπων παρατάξεων του δήμου Σύρου - Ερμούπολης, οι επικεφαλής των οποίων είχαν δηλώσει αρχικά την αντίθεσή τους με την ανάληψη της διαμόρφωσης τουριστικής ταυτότητας για το νησί από Ανώνυμη Εταιρεία. Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινείται και η τοποθέτηση των μελών της “Σύρας με λογισμό και με όνειρο”, στο περιεχόμενο της οποίας εκφράζεται κατηγορηματικά πως, “Η ανάπτυξη του νησιού δεν είναι μονοπώλιο κανενός Φορέα”.

Σημειώνεται πως, αυτούσια την ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης δύναται να διαβάσει κάποιος στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας μας.

Ανάπτυξη για τη Σύρο από Ανώνυμη Εταιρεία;

Συγκεκριμένα, η παράταξη της αντιπολίτευσης “καταδικάζει” το γεγονός πως επιχειρήθηκε η συνεδρίαση του Επιμελητηρίου, των φορέων αλλά και του δημάρχου, Γιάννη Δεκαβάλλα με θέμα τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας να πραγματοποιηθεί “κεκλεισμένων των θυρών”. “Το τι “ανάπτυξη” θα φέρει η ανώνυμη εταιρεία, μπορούν οι Συριανοί να το συμπεράνουν απ’το ότι η πρώτη συνάντηση του Επιμελητηρίου με Φορείς έγινε με πρόσκλησή του προς ορισμένους μόνο εξ αυτών και με αποκλεισμό και των “ενοχλητικών” δημοσιογράφων των τοπικών μας ΜΜΕ”. Μάλιστα, η παράταξη του κ. Τζίνη, στη συνέχεια θέτει μία σειρά από ερωτήματα που επισημαίνει ότι πρέπει να απαντηθούν. Ανάμεσα σε άλλα, υπογραμμίζεται, μήπως κάποια χρήματα “περάσουν” σε χέρια ιδιωτών μέσω της ανώνυμης εταιρείας; Γιατί να “υποκατασταθεί” η τουριστική επιτροπή και γιατί να αποκλείονται οι αιρετοί από τις συναντήσεις; Πρόκειται να ληφθεί υπόψιν το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του δήμου Σύρου – Ερμούπολης;.

Συζήτηση στην Επιτροπή Διαβούλευσης

Η δημοτική κίνηση μάλιστα, διασαφηνίζοντας τη θέση της ως προς το ζήτημα της ανάπτυξης και με ποιον τρόπο αυτή, θα επιτευχθεί, καταθέτει μία σειρά από προτάσεις. Προτείνει να αξιολογηθεί αν πρέπει να ανασυνταχθεί η τουριστική επιτροπή του δήμου, ζητώντας τη θέση φορέων, δημοτών και αιρετών, ενώ ταυτόχρονα, επισημαίνει την ανάγκη να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι του νησιού να συμμετάσχουν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης ώστε να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα. Καταλήγοντας, σημειώνουν πως, η ανάπτυξη της Σύρου “πρέπει να είναι αντίθετη προς τις πολιτικές της ελληνικής και ξένης τρόικας”.