Συνεδρίαση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου

Συναποφάσισαν και καταγγέλλουν...

Ομόφωνη η στήριξη στις πρωτοβουλίες της Αγγελικής Πρίντεζη για τον επιβατικό σταθμό

Ζητήματα εντός αλλά εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, για τα οποία τα συμμετέχοντα μέλη πήραν ομόφωνες αποφάσεις.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης, υπήρχαν θέματα όπως η διαχείριση του αποθεματικού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η έγκριση της διάθεσης πίστωσης για λιμενικό έργο στην προβλήτα αλιευτικών σκαφών του Φοίνικα καθώς και η έκδοση απόφασης μέσω της οποίας καταγγέλλουν τις “αυθαίρετες πρακτικές δημοτικού συμβούλου”, ο οποίος εκφράζοντας τη διαφωνία του για την τοποθέτηση των εκθεμάτων στον επιβατικό σταθμό, “τράβηξε” ένα εξ αυτών από τον τοίχο.

Οικονομικός πονοκέφαλος

Μεγάλη ανησυχία έχει πλημμυρίσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αναφορικά με το αποθεματικό που έχει στη διάθεσή του το Ταμείο. Στόχος, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος, Γιώργος Βελισσαρίου είναι τα χρήματα που ανήκουν στο Λιμενικό Ταμείο να μπορέσουν πρωτίστως να διαφυλαχθούν και δευτερευόντως να αποφέρουν περαιτέρω οικονομικό όφελος, μέσω των επιτοκίων που δίνει η τράπεζα στην οποία έχουν κατατεθεί. Όπως υπενθύμισε, δεδομένης της κινούμενης άμμου επάνω στην οποία βαδίζουν πολλές από τις Τράπεζες, πρέπει να ληφθεί απόφαση αφού εξετασθούν τα επιτόκια που δίνει η κάθε τράπεζα, σε ποια από τις υπάρχουσες, αυτά, θα φυλαχθούν. Σημείωσε δε, πως το Ταμείο είχε αποφασίσει και είχε τοποθετήσει τα χρήματα στην Τράπεζα Κύπρου, λόγω του υψηλού επιτοκίου που παραχωρούσε πριν κλείσει, ωστόσο, άμεσα, εξαιτίας των εξελίξεων το Ταμείο με ανάλογη απόφασή του, τα είχε καταθέσει μετά στην Τράπεζα Πειραιώς. Σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, οι σύμβουλοι συνηγόρησαν στη θέση του προέδρου να εξετασθούν οι προσφορές των τραπεζών και να επιλεγεί η καταλληλότερη που θα διασφαλίζει το υπάρχον ποσό.

Αναφέρεται ακόμη, πως στην ίδια συνεδρίαση, τα μέλη του δ.σ. αποφάσισαν και για τη διάθεση πίστωσης 56 χιλιάδων ευρώ με σκοπό μετά τις 15 Σεπτεμβρίου που θα έχει ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή – τουριστική σεζόν, να προχωρήσει η επισκευή ανωδομής του προβλήτα και του καταφυγίου αλιευτικών σκαφών στον Φοίνικα.

Ομόφωνη καταγγελία

Μείζονος σημασίας ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου υπήρξε η ενέργεια του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Μπάιλα, να επισκεφθεί τον επιβατικό σταθμό - ο οποίος όπως έχει αναφερθεί σε σχετικό δημοσίευμα της “Κοινής Γνώμης” λειτουργεί ως προπομπός πολιτιστικών εκθέσεων - και “αυθαίρετα” όπως συγκεκριμένα χαρακτήρισε ο ίδιος, να “τραβήξει” κάποια από τα εκθέματα, “χάριν εντυπωσιασμού”. Ο κ. Βελισσαρίου, επισημαίνοντας πως η πρόταση της δημοτικής συμβούλου και μέλους του Λιμενικού Ταμείου, Αγγελικής Πρίντεζη, έγινε πράξη και χαρακτηρίζεται από επιτυχία και αποφεύγοντας να δώσει μεγαλύτερη διάσταση στο συγκεκριμένο θέμα, ζήτησε από τα μέλη “να καταγγείλουν τέτοιου είδους ενέργειες” όπως εκείνη του κ. Μπάιλα και να “δηλώσουν την αμέριστη στήριξή τους στις πρωτοβουλίες της συμβούλου”, τις οποίες όπως πρόσθεσε, “λαμβάνει, αφού πρώτα τις θέσει ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου και έχει τη σύμφωνη γνώμη”. Επιπρόσθετα, άφησε αιχμές ότι πίσω από τον κ. Μπάιλα βρίσκονται άλλα πρόσωπα, τα οποία δεν ονομάτισε και δήλωσε πως αρχική πρόθεσή του ήταν να προχωρήσει σε μήνυση. Εν τέλει, πρότεινε να εκδοθεί ένα ομόφωνο ψήφισμα στήριξης στο έργο της κ. Πρίντεζη, καλώντας όσους διαφωνούν να λειτουργούν με θεσμικό τρόπο, καταθέτοντας τις προτάσεις τους και χωρίς να προσπαθούν να “χτυπήσουν” κάτω από τη μέση και “άδικα”.