Διαφημιστικό "ταξίδι" της Πάρου, Νάξου, Τήνου και Ίου, μέσω της “Blue Star Ferries”

Σύρος ακούει;

Τις περισσότερες φορές δε χρειάζεσαι πολυδάπανες κινήσεις για να διαφημίσεις το ποιόν σου, αλλά έξυπνα τρικ και πολύ περισσότερο να ξέρεις που θέλεις να απευθυνθείς.

Αυτό το “μυστικό” έχουν ξετρυπώσει πολλά νησιά των Κυκλάδων, πλην της Σύρου και έχουν ξεκινήσει ένα διαφημιστικό “ταξίδι” μέσω της ακτοπλοϊκής εταιρίας “Blue Star Ferries”.

“Γιατί όχι και εμείς;”

Το θέμα κυριολεκτικά μου το “πάσαρε”, ένας καλός φίλος, ο οποίος πρόσφατα ταξίδεψε από Πειραιά για Σύρο. Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό και οι απορίες που διατυπώθηκαν είναι εύλογες.

“Μέσα στο καράβι έπεσε στα χέρια μου το συγκεκριμένο έντυπο. Ξεφυλλίζοντας το, διαπίστωσα ότι κάποια νησιά, όπως η Ίος, η Πάρος, η Νάξος, η Τήνος, διαφημίζονται μέσω αυτού και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί όχι και η Σύρος; Άραγε οι φορείς μας έχουν ανακαλύψει αυτόν τον τρόπο διαφήμισης, ο οποίος μάλιστα δε θα πρέπει να είναι και πολυδάπανος”, διερωτήθηκε ο φίλος.

Η τοποθέτησή του αυτή με έβαλε στο “τρυπάκι” να διαβάσω το έντυπο και να ανακαλύψω ότι μέσα σε αυτό υπήρχαν μεγάλα αποσπάσματα για τα συγκεκριμένα νησιά. Μάλιστα, υπήρχε και ένα που αναφερόταν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Νάξου, της Πάρου και της Τήνου. Σε αυτό το απόσπασμα υπήρχαν οι κυριότερες εκδηλώσεις, οι οποίες μάλιστα πλαισιωνόταν και με έγχρωμες φωτογραφίες.

Αλήθεια γιατί όχι και εμείς; Γιατί όχι και η Σύρος; Εκατοντάδες άνθρωποι που ταξιδεύουν με τα πλοία της συγκεκριμένης εταιρίας, θα ξεφύλλισαν το συγκεκριμένο έντυπο. Εκατοντάδες επισκέπτες ενημερώθηκαν για την ιστορία των συγκεκριμένων νησιών, αλλά και για αυτά που μπορούν να τους προσφέρουν. Η καλύτερη διαφήμιση εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Οι φορείς της Σύρου και η Τουριστική Επιτροπή, αν υφίσταται, διότι μάλλον λειτουργεί ως διακοσμητικό στοιχείο, έχει άραγε σκεφθεί και αυτούς τους τρόπους διαφήμισης; Ή έχει μείνει στον παλιομοδίτικο τρόπο των διαφημιστικών εκθέσεων, όπου και εκεί μοιράζονται ακόμη τα φυλλάδια που έχουν ξεμείνει από τη δεκαετία του 2000;