Οι επικεφαλής Γ. Πάπιτσης και Αν. Τζίνης για το ειδικό επίδομα των 176 ευρώ των εργαζομένων του δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Χρονοδιάγραμμα εξόφλησης

Προτείνουν να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο

Να αναζητηθεί ένας κοινό κώδικας επικοινωνίας των εργαζομένων του δήμου Σύρου – Ερμούπολης με τους αιρετούς της δημοτικής Αρχής προκειμένου να εξευρεθεί τρόπος και να καταβληθεί σταδιακά το ειδικό επίδομα των 176 ευρώ, προτείνουν ο Γιώργος Πάπιτσης και ο Ανδρέας Τζίνης.

Μέσα από δηλώσεις και παρεμβάσεις στις οποίες θέλησαν να προχωρήσουν οι ίδιοι, τονίζουν με σαφήνεια πως πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα των υπαλλήλων, το οποίο ιδιαίτερα σε χαλεπούς οικονομικούς καιρούς πρέπει να καταβληθεί, εφιστώντας την προσοχή ωστόσο, στον τρόπο με τον οποίο θα διευθετηθεί το εν λόγω θέμα, αφού πλέον, το αδιάθετο ποσό ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Σύρος – Δύναμη Ανάπτυξης” και της “Σύρας με Λογισμό και με Όνειρο”, Γιώργου Πάπιτση και Ανδρέα Τζίνη αντίστοιχα, φιλοξενούνται με αφορμή το ανάλογο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της “Κοινής Γνώμης” που προηγήθηκε στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας.

Γ. Πάπιτσης: Κανένας εμπαιγμός

“Οι εργαζόμενοι στο δήμο δικαιούνται το ειδικό επίδομα των 176 ευρώ από 1/1/2010 έως 31/10/2011, δαπάνη 1 εκατομμυρίου με τις εργοδοτικές εισφορές για το δήμο μας” διαπιστώνει αρχικά ο κ. Πάπιτσης, λέγοντας πως “ο δήμαρχος πολλές φορές έχει υποσχεθεί” την καταβολή του “στα λόγια και όχι στην πράξη”. Εκτίμηση του ίδιου και των μελών της παράταξής του, σύμφωνα με όσα προσθέτει είναι πως “Πιστεύουμε ότι αν και το ποσό είναι σοβαρό και θα δημιουργήσει πρόβλημα στα οικονομικά του δήμου, για τα οποία ο δήμαρχος επαίρεται ότι όλα είναι καλά, πρέπει σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους να τεθεί χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δικαιούχων και όχι εμπαιγμού αυτών. Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει και να δώσει εντολή στο δήμαρχο για την καταβολή στους δικαιούχους του ποσού που τους αναλογεί”.

Ο κ. Πάπιτσης, επισημαίνει τέλος πως “Η δεινή κρίση που περνούν οι εργαζόμενοι και η χώρα πρέπει να μας βρει πλάι στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους επιχειρηματίες που στηρίζουν άμεσα την Οικονομία, ιδιαίτερα την Τοπική. Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει και το δήμαρχο να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις του δήμου απέναντι στους εργαζόμενους και στα δικαιώματα τους”.

Αν. Τζίνης: Ασκήσαμε πίεση

Παράλληλα, ο Ανδρέας Τζίνης, πιο λακωνικός στις δηλώσεις του, υπογραμμίζει πως η παράταξή του και ο ίδιος ως μέλος της τριμελούς επιτροπής που έχει οριστεί για το συγκεκριμένο ζήτημα, έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και έχει ασκήσει πίεση για τη διευθέτησή του. “Η δημοτική κίνησή μας ως μέλος της τριμελούς επιτροπής από τον Φεβρουάριο του 2013 ως σήμερα είναι αυτή που με τις ενέργειές της και στην επιτροπή και στο δημοτικό συμβούλιο, κράτησε το θέμα ζωντανό” σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τζίνης, υποστηρίζοντας πως, “Αν δεν είχαμε προσπαθήσει πολύπλευρα θα είχε αποφασισθεί να μη δοθούν αυτά τα χρήματα τον Φεβρουάριο του 2013”. Εν κατακλείδι, συμπληρώνει πως για το ζήτημα “τους εργαζομένους τους έχουμε ενημερώσει πολύπλευρα”, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα - ως προς τη στάση που έχουν κρατήσει τα μέλη της επιτροπής – ότι “το ζήτημα είναι μαζί με τα ξερά να μην καίγονται και τα χλωρά”.

Ετικέτες: