Πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Μάννα για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

"Να περιέλθει στην κατοχή μας"

Τη διαχείριση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής της Σύρου, σε συνεργασία με τον αρμόδιο δημοτικό υπάλληλο για τη συντήρηση και επιμέλεια του χώρου, ζητά από το δήμο η Δημοτική Κοινότητα Μάννα.

Το διοικητικό συμβούλιο της Κοινότητας, μετά την εθελοντική προσφορά του στο Πάρκο κατά του μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, λόγω συνταξιοδότησης του πρώην δημοτικού υπαλλήλου, Νίκου Μονογυιού, προτείνει να αναλάβει πλέον σε μόνιμη βάση τη λειτουργία του, συμβάλλοντας έτσι στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση και ανάδειξή του χώρου.

Απαραίτητη η χορήγηση κονδυλίου

Για το λόγο αυτό, κρίνεται απαραίτητη η χορήγηση ειδικού κονδυλίου στην Κοινότητα για την κάλυψη των αναγκών συντήρησης, αλλά και αποκατάστασης του υλικού εξοπλισμού.

Την επιθυμία του συμβουλίου να περιέλθει στην κατοχή του το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής κατέστησε γνωστή σε συνάντηση που είχε με τους αρμόδιους φορείς ο πρόεδρος, Μάρκος Βακόνδιος. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιδήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Φώτης Ξαγοράρης, η υπεύθυνη καινοτόμων δράσεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρυσάννα Διαμαντή, ο προϊστάμενος του υπουργείου Συγκοινωνιών και οι ειδικοί εκπαιδευτές οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στα προγράμματα επιμόρφωσης των παιδιών. “Ανάμεσα στις προτάσεις μας για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014, περιλαμβάνεται και η πρόβλεψη ενός συστηματικού κονδυλίου στον προϋπολογισμό μας για το πάρκο, ώστε να είναι άμεσα αξιοποιήσιμο”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Ευπρόσδεκτη κάθε εθελοντική προσφορά”

Θετική εμφανίζεται η δημοτική αρχή με την πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας του Μάννα, σύμφωνα με τον κ. Ξαγοράρη. Όπως σημειώνει στην “Κοινή Γνώμη” “κάθε εθελοντική προσφορά είναι ευπρόσδεκτη”, ειδικά σε μία περίοδο όπως αυτή, όπου οι αρμοδιότητες του δήμου είναι ιδιαίτερα αυξημένες, συγκριτικά με το προσωπικό που συνεχώς μειώνεται. Καταλήγοντας, κατέστησε γνωστό ότι ο δήμος έχει ήδη τοποθετήσει το δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του.

“Πρότυπο λειτουργίας σε πανελλαδικό επίπεδο”

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΠΚΑ) του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης είχε χαρακτηριστεί πρότυπο λειτουργίας σε πανελλαδικό επίπεδο από κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Τα στελέχη του Υπουργείου είχαν τονίσει ότι η εικόνα του Πάρκου είναι άριστη και οι εργασίες συντήρησης του χώρου αλλά και του εξοπλισμού του άρτιες, ενώ εξήραν την αφοσίωση του κ. Μονογυιού, που, όπως ανέφεραν, έχει ανεβάσει τον πήχη και για τα υπόλοιπα πάρκα της επικράτειας.

Υπενθυμίζεται ότι στα χρόνια λειτουργίας του, έχουν εκπαιδευτεί περισσότερα από 2.500 παιδιά τόσο από τη Σύρο όσο και από άλλα νησιά των Κυκλάδων, τα οποία πραγματοποιούν επισκέψεις στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών τους. Ειδικότερα για το 2013 είχε προγραμματιστεί η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Πάρκου από περίπου 375 παιδιά σχολείων της Σύρου.

Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη χειμερινή περίοδο το πάρκο θα λειτουργεί μόνο πρωινές ώρες Δευτέρα - Παρασκευή για οργανωμένες πληροφορίες. Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 6932314550