“Αγώνα” για την παραμονή του στη Σύρο καταβάλλει ο ΟΠΑΔ Κυκλάδων

Αναζητά νέα στέγη

Στην αναζήτηση νέου κτηρίου για τη μεταστέγαση του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου του Νομού Κυκλάδων έχουν επιδοθεί οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, στο πλαίσιο της γενικότερης περιστολής των λειτουργικών δαπανών τη κεντρικής του διοίκησης.

Το θέμα έπεσε επί τάπητος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου κατόπιν σχετικής εισηγήσεως της Επιτροπής Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας εξετάστηκε το αίτημα για μεταστέγαση της υπηρεσίας στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία. Αρχικά ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Ρούσσος εξέφρασε τον προβληματισμό των μελών σχετικά με την απόσταση και τη μετακίνηση των ενδιαφερομένων για την ευκολότερη εξυπηρέτησή τους.

Στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων

Ωστόσο, η προϊσταμένη του τμήματος Μαρία Μπισκετζή κατέστησε γνωστό στο Σώμα ότι η υπηρεσία εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους ολόκληρου του νομού κυρίως δια αλληλογραφίας, με την υπηρεσία του κοινού στα γραφεία της να μην είναι ιδιαιτέρως μεγάλη.

Παράλληλα, εξήγησε ότι στην περίπτωση μη παραχώρησης κάποιου κτηρίου από το δήμο, ο ΟΠΑΔ Κυκλάδων είναι υποχρεωμένος να συγχωνευθεί με αντίστοιχο τμήμα στα Δωδεκάνησα ή στην Αθήνα, πράγμα που σημαίνει ότι ο νομός θα μείνει άνευ υπηρεσίας. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Φώτης Ξαγοράρης πρότεινε να παραχωρηθεί στον Οργανισμό το κτήριο της Άνω Σύρου όπου στο παρελθόν στεγαζόταν η Ταμιακή Υπηρεσία. Η κ. Μπισκετζή υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να μεταφερθούν οι τρεις υπάλληλοι της υπηρεσίας σε ένα μικρό χώρο, με την προϋπόθεση να βρεθεί και ένας αντίστοιχος χώρος για το αρχείο της.

Διαφωνία για τη δωρεάν παραχώρηση των δημοτικών ακινήτων

Την αντίρρησή τους στη δωρεάν παραχώρηση δημοτικού κτηρίου σε δημόσιο οργανισμό εξέφρασαν ανοιχτά τόσο ο Γιάννης Πιταούλης, όσο και ο αντιδήμαρχος, Νίκος Αλμπανόπουλος, κρίνοντας ότι σε μια τέτοια δύσκολη οικονομικά περίοδο ο δήμος οφείλει να διασφαλίσει τους πόρους του. Συγκεκριμένα, ο κ. Αλμπανόπουλος χαρακτήρισε “εύκολη λύση” το αίτημα πολλών τοπικών συλλόγων για παραχώρηση ακινήτου από το δήμο, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να συλλέγεται μία μικρή συνδρομή από τα μέλη τους, η οποία θα διατίθεται για το μίσθωμα ενός χώρου. Πρόσθεσε ακόμα ότι ο δήμος οφείλει να αξιοποιεί την περιουσία του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δημοτών, ενώ αναρωτήθηκε εάν το δημόσιο παραχωρεί δωρεάν αίθουσες στο δήμο. Τότε, ο δήμαρχος ουσιαστικά “άδειασε” τον κ. Αλμπανόπουλο, υπενθυμίζοντας στο Σώμα ότι το κράτος παραχωρεί στο δήμο το Θέατρο Ευανθία Καΐρη ,αλλά και την Πινακοθήκη Κυκλάδων, τα τελευταία 19,5 χρόνια.

Ολοκληρώνοντας, το Σώμα αποφάσισε την υποβολή νέας εισήγησης σύμφωνα με την οποία το κτήριο της Άνω Σύρου θα προτείνεται για την αποθήκευση του αρχειακού υλικού και η Έπαυλη Τσιροπινά για τη στέγαση των γραφείων.

Ετικέτες: