Μεταστέγαση του ΟΠΑΔ στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία

"Ναι μεν, αλλά...."

“Κούτες” για Ποσειδωνία ετοιμάζει ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου του Νομού Κυκλάδων μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να φιλοξενήσει την υπηρεσία στην Έπαυλη Τσιροπινά για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Οκτώβριο ο ΟΠΑΔ, στο πλαίσιο ελέγχου των δημοσιονομικών του και μείωσης του κόστους των υπηρεσιών του, ζητούσε τη συνδρομή των Δημοτικών Αρχών σχετικά με τη φιλοξενία των κατά τόπους γραφείων του.

Με τη σειρά της, η Περιφερειακή Υπηρεσία του Οργανισμού, η οποία στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο χώρο επί της οδού Αγίου Γεωργίου υπέβαλε σχετικό αίτημα στο δήμο Σύρου – Ερμούπολης, προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα. Στην περίπτωση που η επαφή μαζί του δεν απέδιδε, οι τέσσερις υπάλληλοι θα έπρεπε να αναζητήσουν τρόπους ελάττωσης του ενοικίου με φθηνότερα γραφεία και με μεταφορά του αρχείου σε αποθήκες ή την καταστροφή του. Αν οι προσπάθειές τους αποδεικνύονταν και πάλι άκαρπες, θα ήταν μοιραία η συγχώνευση περιφερειακών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα τη μεταφορά των υπαλλήλων σε γειτονικό νομό, την αύξηση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων και κατά συνέπεια την κοινωνική αγανάκτηση.

Κατά πλειοψηφία η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Όταν το θέμα τέθηκε για πρώτη φορά προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, κατέστη σαφές ότι η δυνατότητα φιλοξενίας της υπηρεσίας σε χώρο που θα διατεθεί από τη Δημοτική Αρχή θα ακολουθηθεί από την καταβολή όλων των λειτουργικών δαπανών και μερίσματος αυτών εκ μέρους του ΟΠΑΔ κατά το πρότυπο επιμερισμού μεταξύ ΟΠΑΔ και ΕΟΠΥΥ. Ο προς διάθεση χώρος θα πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές στέγασης των υπαλλήλων (περί των -κατ' ελάχιστον' 15 τμ ανά υπάλληλο), πρόσβασης και εξυπηρέτησης του κοινού, ενώ τέλος θα πρέπει να εξασφαλίζει τη δυνατότητα άρτιας συνέχισης λειτουργίας της υπηρεσίας, όπως τη διατήρηση και φιλοξενία του αρχείου ή άλλες λειτουργικές ανάγκες που κρίνονται αναγκαίες από την προϊσταμένη, Μαρία Μπισκετζή.

Αποφεύχθηκε η μεταφορά των υπαλλήλων σε άλλο νομό

Μετά από αναβολή αρκετών εβδομάδων και διχασμό των δημοτικών συμβούλων για το αν ο δήμος πρέπει να παραχωρήσει δωρεάν χώρο σε κρατικό φορέα, εντέλει αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η μεταστέγαση του ΟΠΑΔ στην Έπαυλη Τσιροπινά, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Και ενώ το θέμα θα μπορούσε να θεωρηθεί λήξαν, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας εκφράζουν την ανησυχία τους για τη μελλοντική αντίδραση των ασφαλισμένων, οι οποίοι κάθε τόσο θα καλούνται να πηγαίνουν εκδρομή στην Ποσειδωνία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

“Παραθυράκι” της υπηρεσίας για το κτήριο του ΙΚΑ

Όπως υπογραμμίζει η κ. Μπισκετζή στην “Κοινή Γνώμη”, η καλύτερη λύση θα ήταν η φιλοξενία της υπηρεσίας στο κτήριο του ΙΚΑ στην Ερμούπολη, λόγω της κεντρικής θέσης του καθώς και του συναφούς αντικειμένου των συστεγαζόμενων υπηρεσιών. Προσθέτει μάλιστα ότι μετά τις επερχόμενες διαθεσιμότητες των ιατρών του ΙΚΑ, το κτήριο που ενοικιάζει ο ΕΟΠΥΥ θα είναι ελεύθερο. Εξηγεί λοιπόν, ότι η υπηρεσία θα καταβάλει άλλη μία τελευταία προσπάθεια προκειμένου να μεταφερθεί στο ΙΚΑ εξυπηρετώντας στο έπακρον τους ασφαλισμένους.

Ετικέτες: