Υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Σύρου – Ερμούπολης “συλλέγουν” τα απομεινάρια του παλαιού εργοστασίου Λαδόπουλου

Σταδιακή εξαφάνιση

Μόνο θλίψη προκαλεί η σημερινή εικόνα του παλαιού εργοστασίου Λαδόπουλου στην κεντρική οδό Ερμούπολης – Μάννα, αφού η απόλυτη εγκατάλειψή του από την Πολιτεία αποτυπώνεται επάνω στα πεζοδρόμια με την πτώση των παλαιών κουφωμάτων και τμημάτων των τοίχων.

Υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας και μάλιστα από το αρμόδιο Τμήμα που είναι επιφορτισμένο για την άμεση αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών που προκύπτουν, βρέθηκαν χθες στο κτίριο του Λαδόπουλου μαζί με τον επικεφαλής τους, κ. Μπούσια, προκειμένου να συλλέξουν και να μεταφέρουν τα απομεινάρια του εργοστασίου που καταρρέουν.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως σε παλαιότερο ρεπορτάζ είχε αναφερθεί πως ο ΟΕΚ (Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας) που είχε στην αρμοδιότητά του τη φροντίδα του κτιρίου δεν είχε προωθήσει καμία ενέργεια για τη συντήρησή του και πλέον παραμένει άγνωστο ακόμη, αν αυτό, θα περιέλθει τελικά στην “αγκαλιά” του ΤΑΙΠΕΔ. Σημειώνεται ακόμη πως, όλες οι προσπάθειες του πρώην δήμου Ερμούπολης για την αγορά του, είχαν πέσει στο κενό, με αποτέλεσμα σήμερα το κτίριο να ελλοχεύει κινδύνους για τους πεζούς αφού κυριολεκτικά καταρρέει.