Από το κακό στο χειρότερο το πρόβλημα της στάθμευσης στην Ερμούπολη

Η ασυδοσία σε όλο της το μεγαλείο

Αν και ελαφρώς τετριμμένη, η φράση “δεν εκτιμάς ποτέ κάτι, παρά μόνο όταν το χάσεις και θα το χάσεις επειδή δεν το εκτίμησες” είναι πέρα ως πέρα αληθινή.

Τρανή απόδειξη ο χώρος στάθμευσης στην περιοχή “Νησάκι” όπου η ασυδοσία των οδηγών διαφαίνεται καθημερινά σε όλο της το μεγαλείο. Την ίδια στιγμή που ασκείται έντονη κριτική στο δήμο για την έλλειψη ελεύθερων χώρων στάθμευσης στο κέντρο της Ερμούπολης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκμεταλλεύονται ακόμα και την παραμικρή ευκαιρία για να εξυπηρετηθούν αποκλειστικά οι ίδιοι, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των διπλανών τους.

Λίγες ημέρες πριν από τη φημολογούμενη εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην περιοχή και η αλαζονεία όσων παρκάρουν το αυτοκίνητό τους χωρίς να δίνουν σημασία για τις υπάρχουσες διαγραμμίσεις κρατά γερά. Πέρα από το γεγονός ότι ένα στραβό παρκάρισμα στερεί μία θέση από κάποιο άλλο διερχόμενο όχημα, η νοοτροπία του “βολέματος” δημιουργεί το ερώτημα για το αν τελικά μαχόμαστε για το κοινό καλό ή απλά για το προσωπικό μας συμφέρον.

Ως εκ τούτου, θα τι ο έλεγχος και η επιβολή προστίμων στα παρανόμως σταθμευμένα οχήματα θα μπορούσε να αποφέρει περισσότερα έσοδα στον δήμο – το οποίο προφανώς και είναι το ζητούμενο- από το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο ομολογουμένως θα “στριμώξει” ακόμα κι εκείνους που ακολουθούν πιστά τους κυκλοφοριακούς κανόνες.

Ετικέτες: