Επίσκεψη του Γ. Μαραγκού στο Νοσοκομείο Σύρου

Ενημέρωση και συνεργασία

  • Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 2014 - 06:10

Τα θέματα που αφορούν στον τομέα παροχής υγειονομικών υπηρεσιών, αποτέλεσαν το κύριο αντικείμενο της συνάντησης του επικεφαλής του συνδυασμού «Η Σύρος που Αξίζουμε», υποψήφιου Δημάρχου, Γιώργου Μαραγκού, με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, Γιάννη Πετράκη.

Κατά την επίσκεψη στο Νοσοκομείο του κ. Μαραγκού, ο οποίος συνοδευόταν από τα μέλη του συνδυασμού του, τον οδοντίατρο Γιώργο Βακόνδιο και τη νοσηλεύτρια Κική Βαρβαρήγου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος και προχώρησε σε πλήρη ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των υγειονομικών δομών, της στελέχωσης τους αλλά και όλα τα σχετιζόμενα, με τις δομές δημόσιας υγείας, θέματα.

Η αναστάτωση που έχει προκληθεί στον υγειονομικό τομέα από την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ και των ιατρείων που λειτουργούσαν υπ’ ευθύνη του, που πλέον οι υπηρεσίες τους ενσωματώνονται στα νοσοκομεία, αποτέλεσε ειδικό σημείο αναφοράς του κ Πετράκη, ο οποίος εστίασε στις απαιτούμενες ενέργειες που γίνονται εκ μέρους του νοσοκομείου ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν πιο ομαλή μετάβαση στα νέα δεδομένα, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων προς εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Εκ μέρους του διοικητή του νοσοκομείου υπήρξε ενημέρωση και για άλλο ένα φλέγον ζήτημα που αφορά στον σχεδιασμό που ήδη γίνεται προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προκύπτει από την ελλιπή στελέχωση των υπηρεσιών με ιατρικό προσωπικό κατά την καλοκαιρινή περίοδο, που παρατηρούνται αυξημένες ανάγκες κάλυψης.

Τομείς συνεργασίας

Για την δημιουργία ενός ευρύτερου πλαισίου συνεργασίας και κοινής δράσης Δήμου, κοινωνικών φορέων και Νοσοκομείου, συζήτησαν οι δύο πλευρές, ώστε μέσω μιας τέτοιας προοπτικής να εξευρεθούν από κοινού λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ευαίσθητου τομέα της Υγείας.

Όπως αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα η πλευρά του υποψήφιου Δημάρχου, υπήρξε κοινή διαπίστωση πως «με σωστό συντονισμό και συνεργασία όλων, μπορεί να προσφερθεί ένα πακέτο κινήτρων για την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων αγροτικών και επικουρικών γιατρών στην Σύρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σήμερα στην Σύρο υπηρετεί μόλις μία αγροτικός ιατρός, από τις 25 περίπου θέσεις που προβλέπονται, η οποία είναι υποχρεωμένη να διενεργεί εξετάσεις, να κάνει συνταγογράφηση, να συμμετέχει σε χειρουργικές επεμβάσεις, να έχει ευθύνη για τη λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου στον Φοίνικα κ.α».

Υπήρξε δε συμφωνία για την συμβολή του Δήμου στη στήριξη του ΚΕΦΥΑ, τόσο μέσω παροχής του αναγκαίου, για τη λειτουργία του κέντρου, εξοπλισμού, όσο και για την εν μέρει κάλυψη των κενών σε διοικητικό προσωπικό, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Όπως διαπιστώνεται εκ μέρους του Δημοτικού συνδυασμού του κ. Μαραγκού «Οι Δήμοι μπορεί να έχουν από περιορισμένες έως ελάχιστες αρμοδιότητες στο κομμάτι της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας Υγείας, όμως η συμβολή τους μπορεί να υπάρξει πολύτιμη ώστε να δοθούν λύσεις σε προβλήματα και να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».