"Η Σύρος που αξίζουμε" συνάντησε την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων

Συνάντηση με το Δ.Σ. και μέλη του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός και μέλη του συνδυασμού «Η Σύρος που Αξίζουμε».

 

Σύμφωνα με όσα τονίζονται στην ανακοίνωση που απέστειλε σε όλα τα τοπικά μέσα Ενημέρωσης, "Οι επιχειρηματίες τουρισμού εξέφρασαν την αγωνία τους τόσο για την επαγγελματική τους δραστηριότητα που βρίσκεται σε πτωτική πορεία, όσο και για το τουριστικό μέλλον του νησιού για το οποίο υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα.

Στην ενδιαφέρουσα τοποθέτησή του, ο κ. Μαραγκός τόνισε ότι η άσκηση οργανωμένης και ουσιαστικής πολιτικής είναι βασική προτεραιότητα του συνδυασμού του ώστε να καταστεί η Σύρος ένας ελκυστικός προορισμός και να αξιοποιηθούν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία διαθέτει. Ανέφερε ότι, ένας σύγχρονος Δήμος πρέπει να ξεπεράσει τις αναχρονιστικές κρατικοδίαιτες λογικές και την «επαιτεία» προς το σχεδόν χρεοκοπημένο κράτος και να λειτουργεί συντεταγμένα μαζί με την ιδιωτική πρωτοβουλία με στόχο τη δημιουργία πλούτου στο νησί και την ισότιμη διανομή του προς τους δημότες.

Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν έχει όραμα και πολιτική βούληση στην κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης, στην οποία επέρριψε ευθύνες για την καθίζηση που έχει υποστεί το νησί σε μια περίοδο που παρά την οικονομική κρίση, ο τουρισμός καταγράφει αφίξεις ρεκόρ στις περισσότερες ελληνικές περιοχές και ειδικά στα νησιά των Κυκλάδων.

Ο κ. Μαραγκός ανέλυσε τους βασικούς άξονες πολιτικής που θέτει ο συνδυασμός του, με άμεσο στόχο να σταματήσει η κατρακύλα του νησιού, να υπάρξει μια σταθεροποίηση και να ξεκινήσουν ανοδικά βήματα που θα συμβάλουν τόσο στην τουριστική ανάταση της Σύρου, όσο και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο σχέδιο για τη δημιουργία νέων τουριστικών υποδομών, για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, την κατάρτιση και εκπαίδευση των επιχειρηματιών τουρισμού, την αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων και στρατηγικών προβολής κ.α.

Οι παρατηρήσεις - προτάσεις των επιχειρηματιών καταγράφηκαν και αφού αξιολογηθούν, θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης που θα παρουσιάσει αναλυτικά ο συνδυασμός «Η Σύρος που Αξίζουμε» σε ανοιχτή εκδήλωση.".