Η νέα δημοτική αρχή της Σύρου το “έριξε” έξω

Γιόρτασαν τα επινίκια

Τη σαρωτική νίκη τους στη μάχη του Δήμου, η οποία επισφραγίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας με το εντυπωσιακό 62,96%, γιόρτασαν χθες το βράδυ ο νέος δήμαρχος της Σύρου, Γιώργος Μαραγκός και τα μέλη του συνδυασμού “Η Σύρος που αξίζουμε”.

Με βαθιά ικανοποίηση για την επίτευξη ενός -δύσκολου μεν, πραγματοποιήσιμου δε- στόχου, τα μέλη συναντήθηκαν στην ταβέρνα “Ταλαράς” στον Μέγα Γιαλό και πανηγύρισαν τόσο για τον προσωπικό θρίαμβό τους, αλλά και για τη νέα σελίδα που γυρίζει η Σύρος μετά από δύο ολόκληρες δεκαετίες.

Χαρά, υπερηφάνεια και συγκίνηση για την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι Συριανοί προς το πρόσωπό τους, εκλέγοντας τον συνδυασμό τους νέα δημοτική αρχή για την επόμενη πενταετία ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα μίας γιορτής όπου τα χαμόγελα και οι ευχές είχαν την πρώτη θέση.

“Η  επόμενη ημέρα  ανήκει στη Σύρο”

Σε χαλαρή διάθεση και έχοντας αποτινάξει από πάνω του το άγχος της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Μαραγκός σήκωσε το ποτήρι του ψηλά, δίνοντας το λόγο του ότι η “επόμενη ημέρα ανήκει στη Σύρο”.

Υπογραμμίστηκε παράλληλα ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο συνδυασμός “Η Σύρος που αξίζουμε” υπογράφουν συμβόλαιο τιμής, ενότητας και δημιουργίας με τη Συριανή κοινωνία, καθώς και με τον κάθε πολίτη της Σύρου ξεχωριστά.

“Το μέγεθος της νίκης, οι προσδοκίες και η ελπίδα των συμπολιτών μας για μια καλύτερη Σύρο, μας δεσμεύουν να εργαστούμε ακατάπαυστα για το μέλλον του νησιού μας και το μέλλον των νέων ανθρώπων. Να συνεργαστούμε με όλα τα υγιή, ικανά και άξια στοιχεία, με μοναδικό στόχο και σκοπό, τη Σύρο που αξίζουμε” , σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού.

“Συστρατευόμαστε  ενωμένοι και αγαπημένοι”

Καταλήγοντας, ο κ. Μαραγκός απευθύνει θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συμπολίτες του, όλους εκείνους που βοήθησαν τον συνδυασμό να διαβεί αυτή τη δύσκολη διαδρομή προς την τελική νίκη, όλους αυτούς που πίστεψαν την ομάδα του και της εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, τις τύχες του τόπου μας.

Παράλληλα προσθέτει, “ευχαριστούμε τα τοπικά ΜΜΕ, που επικοινώνησαν όλη μας την προσπάθεια και συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε να διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας με ήθος και αξιοπρέπεια”, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι “η επόμενη ημέρα ανήκει στην Σύρο, όπου όλοι μαζί συστρατευόμαστε, ενωμένοι και αγαπημένοι, ώστε στο τέλος της θητείας μας το χειροκρότημα της επιτυχίας να είναι ακόμη πιο μεγάλο και ζεστό”.

 Σε αποκλειστικές δηλώσεις τους στο web tv της “Κοινής Γνώμης”, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού “Η Σύρος που αξίζουμε” εξέφρασαν τα πρώτα τους συναισθήματα, υποσχόμενοι ότι θα επιδείξουν υψηλό αίσθημα ευθύνης για να προσδώσουν στο νησί τους, τη θέση που του αξίζει.

Μάριος  Βουτσίνος

“Είναι πάρα πολύ μεγάλη χαρά και τιμή αυτό το εντυπωσιακό ποσοστό που καταφέραμε και συγκεντρώσαμε, αυτή η πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι Συριανοί δημότες και με την ψήφο τους διαμόρφωσαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που μας δίνει το δικαίωμα να είμαστε η επόμενη Δημοτική Αρχή. Είναι λίγες ημέρες γιορτής και χαράς που θα περάσουν συνεχόμενες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η προετοιμασία ούτως ώστε να είμαστε πανέτοιμοι την 1η Σεπτεμβρίου να αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου και του νησιού μας. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι ο δρόμος θα είναι ανηφορικός και δύσκολος, ωστόσο είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε ένα πρόγραμμα το οποίο προετοιμάζαμε εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια και έχουμε έναν δήμαρχο που πιστεύουμε σε αυτόν και στις δυνατότητές του και στο όραμά του και έχουμε και μία εξαιρετική ομάδα δημοτικών συμβούλων που πιστεύω ότι όλοι μαζί σε συνεργασία πάντα και με τους δημότες, είμαστε έτοιμοι να βάλουμε τις βάσεις για να αποκτήσουμε τη Σύρο που πραγματικά αξίζουμε”.

Θάνος Φώσκολος

“Είναι τεράστια η χαρά και τεράστια η τιμή που νιώθω και φυσικά έχω άγχος ως προς το μέλλον γιατί έχουμε αναλάβει πλέον την ευθύνη του νησιού. Όλοι έχουμε τη μεγαλύτερη θέληση και όρεξη για δουλειά και έχουμε το όραμά μας που μας καθοδηγεί. Ελπίζουμε πραγματικά μετά από πέντε χρόνια το χειροκρότημα που δεχθήκαμε και το οποίο πραγματικά αξίζει στον κόσμο που επέλεξε να αλλάξει σελίδα και να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους να κάνουν κάτι γι αυτό το νησί, να είναι ακόμη πιο ζεστό και να δείξουν ότι επικροτούν το έργο που θα πράξουμε”.

Γιάννης Χαρίτος

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσω το Δήμο Σύρου, τους δημότες, όλο τον κόσμο, όσους μπορώ από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Θεωρώ ότι θα έχω βοήθεια από την πλευρά του δημάρχου και θα προσφέρω πάρα πολλά στους συνταξιούχους και σε όλους τους δημότες. Ό,τι έχω κάνει έως σήμερα το έχω καταφέρει μόνος μου με δύο ή τρεις ανθρώπους. Από τη στιγμή που θα συμμετέχω στη Δημοτική Αρχή πιστεύω να μπορέσω να προσφέρω στην κοινωνία της Σύρου και στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας περισσότερα καθώς αυτοί οι άνθρωποι είναι αδικημένοι τα τελευταία χρόνια ενώ τους άξιζε μία καλύτερη ζωή. Θα συμβάλλω προς αυτή την κατεύθυνση”.

Μάνος Αρμακόλας

“Πιστεύω ότι ο προεκλογικός αγώνας ήταν σε γενικές γραμμές αρκετά καλός και αξιόλογος. Κάποιες φορές ίσως κάποιες καταστάσεις να ξέφυγαν αλλά πιστεύω ξεκινάμε όλοι από το μηδέν. Δεν περισσεύει κανένας και πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για τη Σύρο που αξίζουμε και τη Σύρο που αγαπάμε. Κρατάμε τα καλά στοιχεία καθώς υπήρχαν κι αυτά από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, τα δουλεύουμε περισσότερο και όπου υστερούμε το διορθώνουμε και οδηγούμε τη Σύρο ψηλότερα. Σε πρώτο επίπεδο θα προωθήσουμε ό,τι μπορούμε από μικρά έργα και μετά μεσοπρόθεσμα θα βάλουμε “πλώρη” για τα μεγαλύτερα”.

Σταύρος Γουσγουνέλης

“Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλο τον κόσμο που στήριξε αυτήν την προσπάθεια και πίστεψε ότι θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε κάτι σε αυτό το νησί. Όπως έχουμε πει και προεκλογικά, θα κάνουμε ό,τι περνά από το “χέρι” μας με αξιοκρατία και διαφάνεια ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε πραγματικά στέρεες βάσεις προκειμένου να μπορέσει η Σύρος να φθάσει εκεί που πραγματικά της αξίζει”.

Γιώργος Δούναβης

“Ασφαλώς και δεν φανταζόμουν ότι θα ήμουν στο δημοτικό συμβούλιο. Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα στις εκλογές ως υποψήφιος. Δώσαμε έναν πολύ δύσκολο και σημαντικό αγώνα τους τελευταίους δύο μήνες, ειδικότερα μετά το Πάσχα και τελικά το προχθεσινό αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Όσον αφορά στην παρουσία μου τρία πράγματα με χαρακτηρίζουν. Η εντιμότητα, η ταπεινότητα και η εξυπηρετικότητα. Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά θα εξακολουθήσω να τα έχω και όπως γνωρίζει ο κόσμος, τρία πράγματα γνωρίζω να κάνω καλά: δουλειά, δουλειά, δουλειά”.

Γουλιέλμος  Πρίντεζης

  “Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Πιστεύουμε όλοι στην επόμενη μέρα, να πάμε όλοι μαζί, να προχωρήσουμε με όλο τον κόσμο της Σύρου, να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να πάει επιτέλους ο τόπος εκεί που πρέπει να είναι. Θα δουλέψουμε όσο μπορούμε και πέρα από τις δυνατότητες μας και πάει επιτέλους το νησί εκεί που του αξίζει πραγματικά”.

Μαρίζα  Αγγελοπούλου

Δικαιωθήκαμε για την φοβερή μας όρεξη και το όνειρο μας να γίνει πραγματικότητα. Είχαμε όλοι μαζί ένα στόχο. Δουλέψαμε όλοι μαζί με έναν στόχο και αυτό μας δικαίωσε. Καταλήξαμε σήμερα να έχουμε ένα συντριπτικό ποσοστό που σημαίνει ότι η Σύρος είναι μαζί μας, εμείς είμαστε με τη Σύρο, η νίκη ανήκει στη Σύρο. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Ένα θέμα που μου παρουσίαζαν οι συμπολίτες μας ήταν ότι το παλιό πολιτικό προσωπικό έχει πεθάνει, ότι οι κοινωνίες και κυρίως η δική μας πρέπει να διοικείται επιτέλους από νέα πρόσωπα. Αυτό ήταν το αίτημα των Συριανών. Ήταν καθολικό αίτημα. Ήταν ο λόγος για τον οποίο δουλέψαμε και παλέψαμε για να βρει το νησί τη θέση που του αξίζει”.

Γιώργος Παπαμανώλης

Με συγκίνησε ιδιαίτερα η εξέλιξη των τελευταίων ημερών. Το άγχος που είχαμε στην αρχή και η θετική εξέλιξη στη συνέχεια. Ανυπομονώ να αναλάβουμε τη διαχείριση του Δήμου. Τα δύο χρόνια που πέρασαν που προετοιμάζαμε τον συνδυασμό, το πρόγραμμα και το σύστημα που ακολουθήσαμε πιστεύω ότι είναι καλό σημάδι για την πορεία, γιατί το επίπεδο οργάνωσης που καταφέραμε και είχαμε θα μας βοηθήσει και στην εφαρμογή του προγράμματος που καταρτίσαμε για να δούμε επιτέλους κάτι καλύτερο στον Δήμο, στη Σύρο, σε όλους τους κατοίκους του νησιού”.

Μαρία Καζαντζάκη

Η συγκίνηση είναι πολύ μεγάλη. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο. Η ευθύνη μας τώρα είναι παρά πολύ μεγάλη. Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένας στόχος που τον είχαμε θέσει εξ αρχής σαν παράταξη. Ευτυχές είναι το γεγονός ότι τα καταφέραμε. Είμαστε ικανοί και έτοιμοι αν πάμε το νησί μας στο δρόμο της ανάπτυξης και ελπίζω με τη βοήθεια του κόσμου και όλων των Συριανών να πάνε όλα καλά. Από τη δική μας πλευρά είμαστε έτοιμοι για πολύ δουλειά, έχουμε υψηλούς στόχους και δεν μένει παρά να ξεκινήσουμε να τους υλοποιούμε”.

Αλέξης  Αθανασίου

Το πρώτο πράγμα, πέρα από τους πανηγυρισμούς και τη χαρά, είναι ότι η απόφαση των Συριανών μας γεμίζει μεγάλη ευθύνη για την επόμενη μέρα. Εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει και δουλεύουμε ούτως ώστε την 1ηΣεπτεμβρίου να είναι ομαλές οι διαδικασίες στο Δήμο, στα νομικά του πρόσωπα και σε όλες τις επιτροπές που πρέπει να παράξουν έργο. Η χαρά είναι πάρα πολύ μεγάλη. Το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί και μας χαροποιεί όλους. Η ευθύνη και η προσδοκία του κόσμου είναι μεγάλη και θα προσπαθήσουμε να μην τους απογοητεύσουμε”.

Δημήτρης  Κοσμάς

“Είναι εξαιρετικά τα συναισθήματα γιατί ήταν ένας αγώνας που ξεκίνησε πριν πολύ καιρό και φτάσαμε στο σημείο που δικαιωθήκαμε όλοι. Είναι μία δικαίωση και για μας αλλά και για τον κόσμο της Σύρου. Είμαστε έτοιμοι εδώ και καιρό να υπηρετήσουμε αυτό τον τόπο, να δώσουμε νέα πνοή, να δημιουργήσουμε ένα μέλλον το οποίο και εμάς θα τιμήσει, αλλά πολύ περισσότερο θα εξυπηρετήσει και θα ανοίξει νέους ορίζοντες για τα παιδιά μας, για τη νέα γενιά”.

Φραγκίσκος  Βακόνδιος

Το αποτέλεσμα ήταν πολύ ευχάριστο για μας. Ήταν ευχάριστο που οι συμπολίτες μας έδειξαν εμπιστοσύνη στους νέους ανθρώπους. Από εδώ και πέρα κοιτάμε την επόμενη μέρα. Είμαστε σαν μία οικογένεια. Ξεκινήσαμε σαν μία οικογένεια και συνεχίζουμε ενωμένοι. Το αποτέλεσμα μας δίνει χαρά και μας γεμίζει ευθύνη για να αλλάξουμε τη Σύρο”.

Σημειώνεται ότι την ομάδα των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού “Η Σύρος που αξίζουμε” συμπληρώνουν επίσης ο Δομένικος Σαγκινέτος και η Θωμαή Μενδρινού, οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση.

<