Επιστολή Γιάννη Δεκαβάλλα για τη χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ - ΜΕΑ

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κο Ιωάννη Βρούτση, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Εργασίας κο Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με την «Χρηματοδότηση των Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.

Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:

"Τα τελευταία χρόνια στους νησιωτικούς μας δήμους λειτουργούν κοινωνικές δομές αλληλεγγύης και υποστήριξης των οικογενειών, οι οποίες δοκιμάζονται από τη μεγάλη κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.

Αιχμή του δόρατος αυτών των κοινωνικών δομών, είναι οι παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ - ΜΕΑ). Οι δομές αυτές συγχρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και λειτούργησαν με μεγάλη επιτυχία, παρά τη μείωση των χρηματοδοτήσεών τους τα τελευταία χρόνια.

Όπως πληροφορηθήκαμε από την ΚΕΔΕ, αλλά και από το Σύλλογο Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, η χρηματοδότηση των προαναφερόμενων δομών για το 2014-2015 δεν είναι διασφαλισμένη διότι δεν έχουν εγκριθεί ακόμη τα επιχειρησιακά προγράμματα των Περιφερειών της Χώρας για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Συντασσόμαστε με την πρόταση της ΚΕΔΕ, η οποία έχει κατατεθεί προς εσάς και αφορά στην ενίσχυση του συγχρηματοδοτούμενου μέρους με 60 εκ. ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα, έτσι ώστε να φτάσουμε στο περσινό ύψος χρηματοδότησης.

Σας καλούμε λοιπόν όπως καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση και επαρκή χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών της αυτοδιοίκησης, λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη σας, την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού μας χώρου, με την έλλειψη κρατικών και άλλων δομών κοινωνικής υποστήριξης".

Ετικέτες: