Χρηματοδοτήσεις της ΕΕΤΑΑ για τις δομές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αναγκαίες μεν, πενιχρές δε...

Οικονομική ενίσχυση κοινωνικού χαρακτήρα για το 2014 – 2015

Οι δομές που ενδιαφέρονται και διατηρούν το δικαίωμα χρηματοδότησης από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους άμεσα μετά και από πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσιεύθηκε προς αναλυτική ενημέρωση των υπευθύνων.

Στο περιεχόμενο της πρόσκλησης μάλιστα, η ΕΕΤΑΑ παρουσιάζει ακριβώς τα ποσά που αφορούν σε κάθε Περιφέρεια της Ελλάδας, με το Νότιο Αιγαίο σταθερά να λαμβάνει μία από τις χαμηλότερες χρηματοδοτήσεις, η οποία τόσο για τις Κυκλάδες, όσο και για τα Δωδεκάνησα συνολικά δεν ξεπερνά τα 3.200.000 ευρώ.

Μονοετής χρηματοδότηση

Αναλυτικότερα, αναφέρεται ότι, η ΕΕΤΑΑ καλεί τους Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, τους Παιδικούς Σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.- Μ.Ε.Α ), οι οποίες εμπίπτουν στις διατάξεις του Άρθρου 2 της παρούσας να συμμετέχουν, μέσω αίτησης των Φορέων τους στις εν λόγω πράξεις, οι οποίες είναι

μονοετούς διάρκειας και αφορούν στο σχολικό έτος 2014 -2015. Ο συνολικός προϋπολογισμός χρηματοδοτείται κατά 100% από δημόσιους πόρους και ανέρχεται στα 160.000.000 ευρώ και η παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών απαλλάσσεται από Φ.Π.Α, σύμφωνα με το με Α.Π.

1047941/3570/280/Β0014/2.07.2009 έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Φορολογίας (14η Δ/νση ΦΠΑ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Πλαφόν ο στόχος 2

Όπως καθίσταται κατανοητό για ακόμη ένα έτος, οι δύο περιφερειακές ενότητες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου πρόκειται να λάβουν από τις πλέον χαμηλές οικονομικές ενισχύσεις, αφού είναι γνωστό πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι “εγκλωβισμένη” στο στόχο 2 εξαιτίας των υψηλών κατά κεφαλήν εισοδημάτων που παρουσίαζαν τέσσερα νησιά λόγω της έντονης τουριστικής δραστηριότητας. Στον ίδιο στόχο ανήκει και η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας ενώ η ισχύουσα κατάσταση και τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία κατηγοριοποιείται η προς διάθεση χρηματοδότηση είναι εις βάρος των μικρών νησιών.

Ως εκ τούτου, τα χρήματα που θα δοθούν αναμφισβήτητα θα φθάσουν για να ενισχύσουν οικονομικά λίγες θέσεις στις κοινωνικές δομές των Δήμων. Αξίζει να σημειωθεί πως, συνολικά οι δύο Περιφέρειες του στόχου 2 θα χρηματοδοτηθούν με το ποσό των 7.200.000 ευρώ.

Ετικέτες: