Συναντήσης με Μιχάλη Σάλλα και εκπροσώπους της Hellenic Seaways

Επαφές Γ. Μαραγκού στην Αθήνα

Με ιδιοκτήτες και στελέχη της ναυτιλιακής εταιρίας Hellenic Seaways, αλλά και με τον πρόεδρο του Ομίλου της τράπεζας Πειραιώς, συναντήθηκε την Τετάρτη ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός.

Την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, ο κ. Μαραγκός πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Ομίλου της τράπεζας Πειραιώς, με τον πρόεδρο, κ. Μιχάλη Σάλλα. Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα, σχετικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού, ενώ συζητήθηκε η εν δυνάμει συνεργασία μεταξύ των εταιριών του Ομίλου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με στόχο την ταχύτερη ευόδωση των στόχων της Δημοτικής Αρχής.

Την ίδια ημέρα, ο δήμαρχος μετέβη στην έδρα της Hellenic Seaways, όπου συναντήθηκε με τους ιδιοκτήτες και στελέχη της εταιρίας, τους κ.κ. Α. Αγαπητό, Β. Αγαπητό και Μ. Νιώτη.

Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης, θέματα, σχετικά τόσο μετην υπάρχουσα ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Σύρου, όπως επίσης και στις δυνατότητες βελτίωσης της, ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Πιο αναλυτικά, ενα εκ των θεμάτων της συνάντησης ήταν και η δυνατότητα μόνιμης παραμονής του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Άρτεμις» στη γραμμή ενδοκυκλαδικής διασύνδεσης, κυρίως δεδομένου του γεγονότος πως η Σύρος αποτελεί διοικητικό κέντρο για τις Κυκλάδες και η παραμονή του πλοίου, θα συμβάλλει στην βελτίωση της προστιθέμενης αξίας του δρομολογίου, δημιουργώντας επιπρόσθετη επιβατική κίνηση μεταξύ των νησιών.

Αξίζει να σημειωθεί, πως για το παραπάνω ζήτημα, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης έχει ήδη αποστείλει γραπτή παρέμβαση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Επιπλέον, στην συνάντηση με τους εκπροσώπους της Hellenic Seaways, ο κ. Μαραγκός, στο πλαίσιο της καλύτερης επικοινωνίας της Σύρου με τα νησιά της Πάρου και τηνς Νάξου, έθεσε επί τάπητος την επιτακτική ανάγκη διασύνδεσης των τριών νησιών μέσω ταχυπλόου πλοίου (τύπου Highspeed). Το αίτημα αυτό του δημάρχου, η εταιρία δεσμεύτηκε να το εξετάσει σοβαρά, ενόψει του προγραμματισμού της για την νέα θερινή τουριστική περίοδο.