Ενημέρωση από τον δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό

Η δωρεάν παραχώρηση του στρατοπέδου το κύριο αίτημα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Η έγκριση των εξόδων μετακίνησης του δημάρχου για τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο αποτέλεσε το πεδίο επάνω στο οποίο υπήρξε ενημέρωση του Γιώργου Μαραγκού για την πορεία διεκδίκησης του στρατοπέδου και την παραχώρησή του στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν να πληροφορηθούν σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι προσπάθειες από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, αλλά και το περιεχόμενο της επιχειρηματολογίας του Δήμου αναφορικά με τις αξιώσεις και τα αντισταθμιστικά οφέλη που ζητούνται από την πλευρά του στρατού.

Ο κ. Μαραγκός δήλωσε κατηγορηματικά πως στην επικείμενη συνάντηση που επιθυμεί να πραγματοποιήσει, θα αιτηθεί αρχικά τη δωρεάν παραχώρηση του στρατοπέδου, ενώ στην περίπτωση που αυτή η θέση απορριφθεί, τότε ως αντεπιχείρημα θα διατυπώσει την παραχώρηση του στρατοπέδου με ισοδύναμα οφέλη για την άλλη πλευρά.

Σε κάθε περίπτωση, ο δήμαρχος υπογράμμισε πως προέχει το συμφέρον του Δήμου, κάτι που απαιτεί να μη χαθεί κι άλλος χρόνος, καθώς το θέμα έχει παραμείνει στάσιμο λόγω των πολιτικών αλλαγών στη χώρα.