Ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης για την απουσία της Φιλαρμονικής από την αυριανή παρέλαση

"Οι πραγματικοί λόγοι πίσω από την αποχή της Φιλαρμονικής"

  • Τρίτη, 24 Μαρτίου, 2015 - 21:15

H απουσία της Φιλαρμονικής, από τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 2015, αποτελεί πραγματικό δυστύχημα, αφού η ύπαρξή της έδινε πάντοτε μια ιδιαίτερη νότα περηφάνιας σε ολόκληρο το νησί μας. Για τους πραγματικούς όμως λόγους της απουσίας της, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους Συριανούς για τα ακόλουθα:

Πρώτα απ' όλα, στις 24/3/2015, η Αρχιμουσικός του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και μοναδικό μέλος της Φιλαρμονικής, το οποίο διακατέχεται από σύμβαση εργασίας με το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, δήλωσε αιφνιδιαστικά ασθένεια, η οποία σύμφωνα με τη σχετική ιατρική γνωμάτευση που προσκόμισε στην υπηρεσία της, δεν της επιτρέπει να παραστεί και να διευθύνει τη Φιλαρμονική, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2015.

Πέραν όμως της ανωτέρω αιφνιδιαστικής ασθενείας της Αρχιμουσικού, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της η νέα Δημοτική Αρχή, ουδεμία σύμβαση εργασίας βρήκε υφιστάμενη μεταξύ του Δήμου και μουσικών ή μελών της Φιλαρμονικής. Απολύτως κατανοητό είναι ότι, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δεν είχε συνάψει συμβάσεις με μουσικούς ή μέλη της Φιλαρμονικής (δεν θα μπορούσε άλλωστε, αφού κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται εκ του Νόμου), έτσι ώστε να αμείβει αυτούς με το παραμικρό ποσόν, κατά συνέπεια, όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής, πλην των μικρών μαθητών, είναι τα τελευταία χρόνια ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και όχι αμειβόμενοι, έτσι τουλάχιστον προκύπτει από τα επίσημα βιβλία και στοιχεία του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης. Είναι αληθές ότι, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού - Πολιτισμού, έγιναν δέκτες παραπόνων από μια μερίδα μουσικών - μελών της φιλαρμονικής, οι οποίοι, παραπονέθηκαν έντονα για το ότι δεν έχουν καταβληθεί τα “δεδουλευμένα” τους, δηλαδή οι αμοιβές τους, για τη συμμετοχή τους σε διάφορες εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν ως μέλη της Φιλαρμονικής, κατά τα έτη 2013 και2014! Εφόσον, από τα επίσημα στοιχεία του Δήμου, δεν προκύπτει σχέση εργασίας μεταξύ του Δήμου και των ανθρώπων αυτών, αυτονόητο είναι ότι δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να τους καταβληθούν οι “αμοιβές“ τους αυτές. Ερευνητέο σαφώς είναι το κατά πόσον η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, είχε υποσχεθεί πραγματικά αμοιβή στους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι - σχήμα οξύμωρο - χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και με ποιο νόμιμο τρόπο (αν μπορεί να υπάρξει τέτοιος) σκόπευε να τους καταβάλει τα χρήματα αυτά που τους είχε υποσχεθεί, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, και γιατί δεν τους τα κατέβαλε τα έτη 2013 και 2014.

Οι ίδιοι βέβαια οι Εθελοντές θα πρέπει να απαντήσουν στο Συριανό Λαό γιατί, ενώ δηλώνουν “απλήρωτοι” για τα έτη 2013 και 2014, κατά το διάστημα αυτό συμμετείχαν κανονικά, χωρίς εκβιαστικές αποφάσεις και ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου και της Εκκλησίας, ενώ τώρα αρνούνται να το πράξουν, καθώς επίσης και ποιος ή ποιοι υποκίνησαν την απόφασή τους αυτή, η οποία τελικά, εξέθεσε μόνο τους ίδιους.

Η νέα Δημοτική Αρχή παρόλα αυτά δρομολόγησε την πρόσληψη μουσικού μερικής απασχόλησης με σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας οκτώ (8) μηνών, για να βοηθηθεί «επίσημα και νόμιμα» η μόνιμη Αρχιμουσικός στο έργο της, προέβλεψε στο νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου τη Μονάδα Φιλαρμονικής η οποία δεν υφίστατο τα τελευταία χρόνια κι έστειλε στο Υπουργείο επίσημο αίτημα πρόσληψης δύο μόνιμων ΔΕ Μουσικών για τις αυξημένες ανάγκες της Φιλαρμονικής του Δήμου μας.

Δυστυχώς, το ανωτέρω, δεν είναι το μοναδικό δείγμα “έμμισθου εθελοντισμού”. Η Δημοτική Αρχή, έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με τέτοιου είδους “σκελετούς” του παρελθόντος, οι οποίοι, αφού πρώτα δουν το φως της δημοσιότητας και εξαλειφθούν, θα πάρουν, όπως αρμόζει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Οι υποκινητές τέτοιων απαράδεκτων ενεργειών, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν βλάπτουν τη Δημοτική Αρχή, που αποτελεί αναμφισβήτητα κύριο στόχο τους, αλλά τη Συριανή Κοινωνία και γι' αυτό θα μας βρουν απέναντί τους, σύντομα δε, θα βρουν απέναντί τους και ολόκληρη τη Συριανή Κοινωνία.