Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Δωρεάν παραμονή έως τέλος Αυγούστου για το σούπερ μάρκετ Νεωρίου

Στην απόφαση να τεκμηριώσουν κατάλληλα την πρότασή τους για δωρεάν παραμονή του σούπερ μάρκετ Νεωρίου στο δημοτικό ακίνητο επί της Σάκη Καράγιωργα μέχρι και το τέλος Αυγούστου, οπότε και αναμένεται να προσκομιστεί η οικονομοτεχνική μελέτη του Καταναλωτικού Συνεταιρισμού που θα αποδεικνύει την προσφορά του στην τοπική κοινωνία και την τοπική αγορά, προέβησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Μετά από δύο ήδη αποφάσεις παράτασης της δωρεάν παραχώρησης του ακινήτου για την εμπορική δραστηριότητα του σούπερ μάρκετ Νεωρίου, στο οποίο παραμένει υπό το υφιστάμενο καθεστώς τις τελευταίες δεκαετίες, προκειμένου να αποδείξει και την κοινωφελή δράση του, το σώμα του δημοτικού συμβουλίου κατά πλειοψηφία αποφάσισε την αναβολή λήψης νέας απόφασης, κατόπιν της τοποθέτησης της νομικής εκπροσώπου του Καταναλωτικού Συνεταιρισμού, Δώρας Καρτάνου, η οποία γνωστοποίησε ότι ήδη εκπονείται η ανωτέρω μελέτη.

Σκοπός όπως εξήγησε είναι να γνωστοποιηθεί η σύνδεση του σούπερ μάρκετ με τους τοπικούς παραγωγούς και την ντόπια αγορά, καθώς πέραν των 36 θέσεων εργασίας που διατηρεί το σούπερ μάρκετ - όπως συμπλήρωσε η πλευρά των εργαζομένων σε αυτό -, συμβάλλει και στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών με ποικίλους τρόπους και κυρίως διατηρώντας σταθερές τιμές.

Την ανωτέρω απόφαση στήριξε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων πλην του επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Παύλου Χρυσαφίδη, ο οποίος πρότεινε να αποφασιστεί σήμερα η δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου προκειμένου να στηριχθεί ο Καταναλωτικός Συνεταιρισμός.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με όσα εξήγησε ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Παπαμανώλης κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, βάσει του νόμου για την παραχώρηση των δημοτικών ακινήτων και καθώς υπάρχει κερδοσκοπικού χαρακτήρα δραστηριότητα, θα έπρεπε το δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσει στη δημοπράτηση του ακινήτου. Ωστόσο, το νέο στοιχείο της εκπόνησης οικονομοτεχνικής μελέτης, συνηγόρησε στην τελική απόφαση των αιρετών.

Ακολουθεί βίντεο.