Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Α' Κυκλάδων σχετικά με το ζήτημα του Νεωρίου

Η τοπική Γενική Συνέλευση των καθηγητριών και καθηγητών μελών της ΕΛΜΕ Α΄ ΚΥΚΛΑΔΩΝ στη Σύρο, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη της στους εργάτες του Νεωρίου που βρίσκονται, για άλλη μια φορά, σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας το αυτονόητο για κάθε εργαζόμενο: Να πληρώνεται εγκαίρως τον κόπο και τον ιδρώτα της δουλειάς του! Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων γονέων των μαθητών και των μαθητριών μας, οι οποίοι είναι απλήρωτοι και πάλι, εδώ και 4 μήνες!

Παρά τα ασφαλιστικά μέτρα της εργοδοσίας του Νεωρίου εναντίον των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, τα οποία κατέπεσαν στο ακροατήριο της Δικαιοσύνης, παρά τις ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις που η μια μετά την άλλη καταστρατηγήθηκε και πάλι από την εργοδοσία, παρά τις κατά καιρούς “διαμεσολαβήσεις” λογής λογής “προθύμων”, που δήθεν μεσολαβούν για το καλό των εργαζομένων ενώ στην ουσία “βάζουν πλάτες” στην εργοδοσία για να διαφεύγει των υποχρεώσεών της απέναντι στους εργάτες, στα ασφαλιστικά τους ταμεία και στην τοπική οικονομία, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν για 9η ημέρα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Ο αγώνας των εργατών του Νεωρίου είναι αγώνας για όλους τους εργαζόμενους. Είναι αγώνας για την ήττα της πολιτικής που ευνοεί το κεφάλαιο, τον εργοδοτικό δεσποτισμό και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Προσυπογράφουμε τα αιτήματα των εργατών του Νεωρίου, που ζητούν το αυτονόητο: την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και την αποπληρωμή όλων των οφειλών της επιχείρησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία.