Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Σύρου για τις συναλλαγές με κάρτες με φόντο τον ΦΠΑ

  • Σάββατο, 2 Μαΐου, 2015 - 10:58

"Ξεπερνάνε κάθε όριο υποκρισίας οι διαρροές της κυβέρνησης στο τύπο σχετικά με τις αλλαγές (αυξήσεις) στο ΦΠΑ και τις συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες στα λεγόμενα εύπορα νησιά, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Σύρος, προκειμένου , δήθεν, να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η "Λαϊκή Συσπείρωση" Σύρου.

Όπως εξηγεί στο περιεχόμενό της, "Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραγνωρίζει ότι ο ΦΠΑ, ως έμμεσος φόρος, είναι βαθιά αντιλαϊκός καθώς βαρύνει την κατανάλωση ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματος. Βαρύνει δηλαδή κυρίως το λαϊκό εισόδημα που καταναλώνεται στο σύνολό του για την διαβίωση σε αντίθεση με το εισόδημα της πλουτοκρατίας που τμήμα του μόνο αναλίσκεται σε καταναλωτικά αγαθά. Οποιαδήποτε σκέψη για έμμεση ή άμεση αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, θα αποτελέσει ξεκάθαρη επιθετική ενέργεια κατά των λαϊκών στρωμάτων που ήδη, παρά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, βιώνουν την προκλητική ακρίβεια της “ελεύθερης” αγοράς.

Η όλη φιλολογία της συγκυβέρνησης αναφερόμενη στην φοροδιαφυγή, στοχεύει αποκλειστικά στα λαϊκά στρώματα, καθώς αφήνει το απυρόβλητο τα προκλητικά προνόμια φοροασυλίας των επιχειρηματικών ομίλων τα οποία μάλιστα, φρόντισε να διατηρήσει και να διευρύνει με πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που χαρίζει δισεκατομμύρια για φορολογικές απάτες.

Η δήθεν αριστερή συγκυβέρνηση φαίνεται να ξεχνά ότι στα λεγόμενα “εύπορα” νησιά μαζί με τους μεγαλοξενοδόχους και χοντρεμπόρους, ζουν χιλιάδες άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροαγρότες αυτοαπασχολούμενοι και εργατοϋπάλληλοι που δεν έχουν έσοδα από τον τουρισμό και δεν διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς για να εκδώσουν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες . Τα μέτρα αυτά αναγκάζουν ουσιαστικά τους νησιώτες να γίνονται τουρίστες στον τόπο τους". 

 

Ετικέτες: