Ανακοίνωση του συνδυασμού "Σύρος, ένα βήμα μπροστά" για τη νέα τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

"Η Δημοτική Αρχή έκρυψε από τους δημότες ότι απερρίφθη το χρηματικό ένταλμα για το portal"

  • Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2015 - 11:45

"Η δημοτική αρχή απέκρυψε από τους δημότες την απόρριψη του εντάλματος της τουριστικής ιστοσελίδας" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Σύρος, ένα βήμα μπροστά" του Ανδρέα Γιαλόγλου, σχετικά με το portal του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, επισημαίνοντας παράλληλα, πως, το αιτιολογικό της απόρριψης ταυτίζεται με τις παρεμβάσεις της μείζονος μειοψηφίας. 

Γνωστοποιούμε σήμερα στους συνδημότες μας ότι με την αρ. 3/2015 της 21-4-2015 πράξη του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ν. Κυκλάδων, απορρίπτεται και δεν μπορεί να πληρωθεί χρηματικό ένταλμα που αφορά τη δημιουργία περιεχομένου διαδικτυακής τουριστικής πύλης.

Η πράξη αυτή ταυτίζεται απόλυτα στο αιτιολογικό της με τις επανειλημμένες παρεμβάσεις που ασκήσαμε τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στα τοπικά μέσα για την κατάτμηση που πραγματοποίησε η δημοτική αρχή προκειμένου η συγκεκριμένη ανάθεση να πραγματοποιηθεί απευθείας χωρίς διενέργεια διαγωνισμού. Στις παρεμβάσεις αυτές η δημοτική αρχή κώφευε επιδεικτικά ενώ οι δημοτικοί της σύμβουλοι σήκωναν αμήχανοι το χέρι τους αγνοώντας το μέγεθος των ευθυνών τους.

Ο κ. Μαραγκός είναι υπόλογος όχι μόνο γιατί έδωσε την κατεύθυνση για αυτές τις παράνομες ενέργειες αλλά και γιατί προσπάθησε επανειλημμένα να παραπλανήσει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στις συγκεκριμένες αναθέσεις είχε συμφωνήσει η υπηρεσία Επιτρόπου και προσποιούμενος άγνοια για τους αναδόχους των συμβάσεων που έτυχε να έχουν κοινά τηλέφωνα, διευθύνσεις και e-mail.

Η δημοτική αρχή είναι εκτεθειμένη γιατί προσπάθησε να αποκρύψει επανειλημμένα το αναφερόμενο έγγραφο το οποίο παραλήφθηκε από το δήμο μας στις 21/4 καθώς:

  • Το απέκρυψε από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στη συνεδρίαση της 24ης Απριλίου 2015 κατά την οποία κλήθηκαν να ψηφίσουν την παράταση της παράδοσης της κατασκευής ιστοσελίδας χωρίς να υπάρχει το σχετικό έγγραφο που καθιστά στην ουσία άκυρη την ομοειδή σύμβαση.

  • Το απέκρυψε και συνεχίζει και μέχρι σήμερα να το αποκρύπτει από τους δημότες καθώς παρότι έχουν παρέλθει 20 ημέρες από την σχετική κοινοποίηση, δεν έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η ανάκληση του σχετικού εντάλματος, γεγονός το οποίο αποτελεί σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Καλούμε το κ. Μαραγκό και τη δημοτική αρχή για μία ακόμη φορά να επανέλθουν άμεσα στη νομιμότητα και να σταματήσουν να εκθέτουν το Δήμο μας με άστοχες και επιπόλαιες ενέργειες. Ανεξάρτητα, από την ενδεχόμενη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και δείγμα αλαζονείας, η απόκρυψη δημοσίων εγγράφων από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων και τους δημότες. Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε το ήθος και ευθιξία να μην αποτελούν χαρακτηριστικό μόνο όσων παραιτούνται.