Διακόπηκε η συνεδρίαση... κι ανοίγει ο δρόμος για την εκμίσθωση της Βαρβαρούσσας

Σε τεταμένο κλίμα κινήθηκε η αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο πλαίσιο της οποίας καταψηφίστηκε το αίτημα των δημοτών που τάσσονται κατά της εκμίσθωσης τμήματος της παραλίας της Βαρβαρούσσας, με την πλειοψηφία των συμβούλων κυρίως της Δημοτικής Αρχής, να ανάβουν το πράσινο φως για την αξιοποίηση 95 τ.μ. από ιδιώτη.

Τοποθετήσεις αιρετών που υποστήριξαν την ήπια μορφή αξιοποίησης της παραλίας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των παρευρισκομένων πολιτών, με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Μαρία Καζαντζάκη να επιχειρεί να προασπίσει τη διαδικασία κι εν τέλει, να διακόπτει τη συνεδρίαση προκειμένου να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.

Παρά το γεγονός πως στην τοποθέτηση του αντιδημάρχου, Μάριου Βουτσίνου γνωστοποιήθηκε το ενδιαφέρον από πλευράς ιδιώτη για την ενδεχόμενη αξιοποίηση τμήματος της περιοχής, ωστόσο, το ερώτημα του επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου Παύλου Χρυσαφίδη αλλά και του μέλους της μείζονος μειοψηφίας, Μιχάλη Ζουλουφού (ο οποίος στήριξε τη θέση της Δημοτικής Αρχής), περί γνωστοποίησης του υποψήφιου “επενδυτή”, παρέμεινε αναπάντητο.

Στη συνεδρίαση πήρε το λόγο η εκπρόσωπος των πολιτών που ζήτησαν την ανάκληση της σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, Αγγελική Παριώτη, η οποία έθεσε επί τάπητος τη βασική θέση όσων συνυπέγραψαν το σχετικό ψήφισμα που επιδόθηκε στην Δημοτική Αρχή, δηλαδή την ανάγκη προάσπισης του περιβάλλοντος, αλλά και την ανάδειξη της περιοχής προς όφελος της ανάπτυξης θεματικών μορφών τουρισμού.

Τη διαφωνία τους με τη στάση της Δημοτικής Αρχής τεκμηρίωσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, με κάποιους εξ αυτών να αφήνουν αιχμές για την “εμμονή της στο θέμα, η οποία οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις”, ενώ τέλος, τον λόγο πήρε ο δήμαρχος, ο οποίος υπερασπίστηκε το σενάριο να δοθεί η δυνατότητα μίας “ήπιας και περιβαλλοντικά φιλικής” αξιοποίησης τμήματος της παραλίας με όρους που θα καθοριστούν.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”. Θα προβληθεί και σχετικό βίντεο.