Θετικό κλίμα για τα κυκλοφοριακά μέτρα στην Επιτροπή Διαβούλευσης

Τη συγκατάθεσή τους στην εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων την καλοκαιρινή περίοδο παραχώρησαν τα συμμετέχοντα μέλη στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσαν τις παρατηρήσεις τους επί των τελικών προτάσεων που παρουσιάστηκαν από τον αρμόδιο υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός ενώ πέραν των 20 μελών που έδωσαν το “παρών”, συμμετείχε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών, Σταύρος Γουσγουνέλης.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής κατέστη σαφές, πως οι προτάσεις για τα προς εφαρμογή μέτρα από 15 Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου, τις βραδινές ώρες (21.00 – 04.00) διαμορφώθηκαν με άξονα τον εκτεταμένο διάλογο που αναπτύχθηκε τους τελευταίους μήνες από τις συναντήσεις με φορείς, συλλόγους, κατοίκους και εκπροσώπους Αρχών.

Ανάμεσα σε όσους παρευρέθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου που έλαβε χώρα η συνεδρίαση, εκπρόσωπος των μόνιμων κατοίκων εξέφρασε την ικανοποίηση των δημοτών του κέντρου, δεδομένου – όπως χαρακτηριστικά είπε – ότι ικανοποιήθηκε το 90% των αιτημάτων τους, αναφερόμενος ωστόσο στο σοβαρό θέμα των περιορισμένων σε αριθμό διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης.

Εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στο ζήτημα της τροφοδοσίας των καταστημάτων, τονίζοντας ότι πρέπει να τεθεί ένα χρονικό όριο ώστε να μην υπάρχει ανεξέλεγκτη μετακίνηση, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη – έστω και μελλοντικά – διαμόρφωσης της περιοχής “Νησάκι” σε έναν χώρο ελκυστικό.

Πέραν αυτών, θέματα εξυπηρέτησης των επισκεπτών της καλοκαιρινής περιόδου με φόντο την πρόσβασή τους προς τα ξενοδοχειακά καταλύματα της πόλης συζητήθηκαν, με τον δήμαρχο να τονίζει πως, με την επίδειξη του εισιτηρίου θα διέρχονται από το πεζοδρομημένο τμήμα οι τουρίστες ενώ τέλος, το θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας και το ζήτημα των χώρων στάθμευσης αναπτύχθηκε διεξοδικά. Από την πλευρά των ΑΜΕΑ και η εκπρόσωπός τους, αιτήθηκε μεταξύ άλλων, να υπάρξει μέριμνα για θέσεις στάθμευσης στην περιοχή “Νησάκι”.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.