Παραιτήθηκε ο Γιώργος Πάπιτσης

  • Παρασκευή, 12 Ιουνίου, 2015 - 12:15

Την επιστολή παραίτησής του από μέλος του δημοτικού συμβουλίου γνωστοποίησε προς τον δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό, ο μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Πάπιτσης. 

Επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους, αλλά κι επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του δημοτικού συμβούλου "όπως του υπαγορεύει η συνείδησή του", ο κ. Πάπιτσης από σήμερα αποτελεί παρελθόν για τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, μετά από μία μακρόχρονη πορεία στα αυτοδιοικητικά του τόπου. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο ίδιος, από την έναρξη της νέας θητείας είχε δώσει το "παρών" στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ελάχιστες φορές. Τη θέση του θα κληθεί να καλύψει ο αμέσως επόμενος σε σταυροδοσία, Φώτης Ξαγοράρης. 

Δημοσιεύεται και το διαβιβαστικό της παραίτησης που απέστειλε η παράταξη του Ανδρέα Γιαλόγλου. 

ΠΡΟΣ :

Δήμαρχο, κ. Γ. Μαραγκό

Σας καταθέτω συνημμένα επιστολή παραίτησης του μέλους της δημοτικής μας ομάδας κ. Γιώργου Πάπιτση και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες σύμφωνα με τα άρθρα 54 και 55 του Ν. 3852/2010. Ο Γιώργος Πάπιτσης μέσα από τη μακρόχρονη πορεία του στα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου μας είναι από τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά στο νησί μας. Οι συμβουλές, οι εμπειρίες και οι γνώσεις του είναι πάντοτε χρήσιμες και είμαι βέβαιος ότι θα τις παρέχει απλόχερα όποτε κληθεί να τις προσφέρει καθότι και έχει αποδείξει ότι η αγάπη του για τη Σύρο είναι ανεξάντλητη. Τον ευχαριστώ για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας.

Με εκτίμηση, Ανδρέας Γιαλόγλου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΙΤΣΗ

Αγαπητοί φίλοι Δημότες, αγαπητοί Συνεργάτες,

συνεκτιμώντας τις καταστάσεις, τα ιδιαίτερα και σοβαρά προβλήματα του Νησιού μας, την αναγκαιότητα να υπάρχει ενδυνάμωση της έκφρασης της αντιπολιτευτικής άποψης, για τον έλεγχο των παρεμβάσεων και δράσεων της Δημοτικής αρχής, θεώρησα σκόπιμο να προβώ σε μία κίνηση που θα ενισχύσει αυτή την αναγκαιότητα.

Οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με κρατούν μακριά από τη Σύρο, και δεν μου επιτρέπουν να είμαι παρών, όσο η συνείδησή μου το υπαγορεύει, στο Δημοτικό Συμβούλιο για το οποίο με εκλέξατε και σας ευχαριστώ θερμά γι αυτό, για τη διαχρονική και μακρόχρονη εκτίμηση στο πρόσωπο μου.

 

Έχοντας εμπιστοσύνη και τρέφοντας ειλικρινή εκτίμηση , στις θέσεις και τις απόψεις της ομάδας συνεργασίας με την οποία εκλέχτηκα, αλλά και τον Ανδρέα Γιαλόγλου προσωπικά, ο οποίος ηγήθηκε αυτής της υπεύθυνης και σοβαρής κίνησης, θέλω να εκχωρήσω με την πράξη μου αυτή τη θέση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε όποιον από την ομάδα συνεργασίας μας ο νόμος ορίζει, ώστε να δυναμώσει η αντιπολιτευτική φωνή και η άλλη άποψη!

Η Σύρα η πατρίδα μας περνά δύσκολα και σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και ανάπτυξης, προβλήματα ανεργίας, τα οποία και φυσικά δεν αγγίζει η παρούσα Δημοτική Αρχή λόγω αδυναμίας, αλλά και πολιτικής τοποθέτησης. Τα προβλήματα απαιτούν συνέργεια και συνοχή των φορέων η οποία δυστυχώς απουσιάζει παντελώς από το νησί μας!

Ας ξεκινήσει μια νέα δυναμική προσπάθεια, που θα δώσει λύσεις, που θα εμπνεύσει, που θα οδηγήσει την Αρχόντισσα στη θέση που της αξίζει, όχι επαιτώντας, αλλά με τη συλλογική δράση και πράξη την οποία χρειάζεται!

 

Παραχωρώντας τη θέση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την ενδυνάμωση της φωνής και του ελέγχου, δηλώνω ότι στηρίζω την κίνηση με την οποία εκλέχτηκα, εκτιμώ και σέβομαι όλους εσάς που με στηρίξατε!

Δηλώνω παρών και ενεργός Πολίτης για τη Σύρα! Για τις αποφάσεις και πράξεις που θα την οδηγήσουν μπροστά!

Πάπιτσης Γιώργος