Παραιτήθηκε ο Γιώργος Πάπιτσης από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

“Επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να είμαι παρών”

Άμεσα η αντικατάστασή του από το μέλος της παράταξης, Φώτη Ξαγοράρη

Τρεις μήνες πριν τη συμπλήρωση του πρώτου έτους της δεύτερης καλλικρατικής θητείας, ο Γιώργος Πάπιτσης κατέθεσε την επιστολή παραίτησής του προς τον δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό, στο περιεχόμενο της οποίας, καθιστά σαφές πως επαγγελματικοί λόγοι τον αποτρέπουν από το να ανταποκριθεί ως οφείλει από τη θέση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας στις υποχρεώσεις του στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Ο παλαιός αυτοδιοικητικός της Σύρου εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στη δημοτική ομάδα “Σύρος, ένα βήμα μπροστά”, της οποίας υπήρξε μέλος με επικεφαλής τον Ανδρέα Γιαλόγλου, γνωστοποιεί πως, παραμένει ενεργός πολίτης για τη Σύρο και πως παραχωρεί τη θέση του, προκειμένου να ενδυναμωθεί περισσότερο ο αντιπολιτευτικός ρόλος της μείζονος μειοψηφίας, με την πλήρωση της θέσης, από πρόσωπο που θα μπορεί να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ιδιαιτέρως συγκεκριμένος, ο κ. Πάπιτσης στηλιτεύει τη στάση της νέας Δημοτικής Αρχής, για την οποία υποστηρίζει πως, δεν αγγίζει μεγάλα και σοβαρά θέματα που αφορούν στον τόπο, τόσο “λόγω αδυναμίας”, όσο όμως και “λόγω πολιτικής τοποθέτησης”.

Ο Γιώργος Πάπιτσης μετά από μία μακρά διαδρομή στην αυτοδιοικητική πορεία του ενιαίου Δήμου, αλλά και κυρίως του πρώην Δήμου Άνω Σύρου (προ “Καλλικράτη”), ολοκληρώνει τον κύκλο του ως αιρετός του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, επαναλαμβάνοντας πως, θα είναι “παρών” σε αποφάσεις και πράξεις που θα οδηγούν μπροστά το νησί. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που αφενός κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών για αρκετά χρόνια, ενώ ταυτόχρονα, δεν ήταν λίγες οι φορές που εισέπραξε έντονη και καυστική κριτική από αυτοδιοικητικούς αντιπάλους του.

Αξίζει να σημειωθεί, πως, ο ίδιος, από την έναρξη της νέας θητείας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε παραστεί λίγες φορές σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων, με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Μαρία Καζαντζάκη να ενημερώνει σχετικά το σώμα, για τις συνεχείς δικαιολογημένες απουσίες του.

“Οι συμβουλές και οι εμπειρίες του πάντοτε χρήσιμες”

Την Παρασκευή το πρωί, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ανδρέας Γιαλόγλου γνωστοποίησε την απόφαση του κ. Πάπιτση αποστέλλοντας την επιστολή παραίτησής του προς τον δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό, κοινοποιώντας την στη συνέχεια και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, από κοινού με το διαβιβαστικό αυτής. Στο περιεχόμενο δε, ο κ. Γιαλόγλου ευχαριστεί το μέλος της παράταξής του για τη συνεργασία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον ίδιο και τα άλλα πρόσωπα της δημοτικής ομάδας, αναγνωρίζοντας την αυτοδιοικητική προσφορά του στον τόπο. Αυτούσιο το περιεχόμενο έχει ως εξής: “Προς: Δήμαρχο, κ. Γ. Μαραγκό, Σας καταθέτω συνημμένα επιστολή παραίτησης του μέλους της δημοτικής μας ομάδας κ. Γιώργου Πάπιτση και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες σύμφωνα με τα άρθρα 54 και 55 του Ν. 3852/2010. Ο Γιώργος Πάπιτσης μέσα από τη μακρόχρονη πορεία του στα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου μας είναι από τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά στο νησί μας. Οι συμβουλές, οι εμπειρίες και οι γνώσεις του είναι πάντοτε χρήσιμες και είμαι βέβαιος ότι θα τις παρέχει απλόχερα όποτε κληθεί να τις προσφέρει καθότι και έχει αποδείξει ότι η αγάπη του για τη Σύρο είναι ανεξάντλητη. Τον ευχαριστώ για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας. Με εκτίμηση, Ανδρέας Γιαλόγλου”.

“Εκτιμώ τη στάση του”

Συμπληρωματικά στα ανωτέρω και με φόντο τις συνεχείς απουσίες του κ. Πάπιτση από το αποφασιστικό όργανο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ο Ανδρέας Γιαλόγλου, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση παραίτησης, δήλωσε στην εφημερίδα πως, “Εκτιμώ τη στάση του και το γεγονός ότι αντιλήφθηκε πως δεν μπορεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων να συνεισφέρει αυτά που θα μπορούσε και θα ήθελε και προκειμένου να ενδυναμώσει τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και της παράταξής μας, δίνει γενναιόδωρα τη θέση του στον επόμενο σύμβουλο”.

Σημειώνεται ότι, στο σώμα της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας καλείται να ενταχθεί ο αμέσως επόμενος σε σταυροδοσία από τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου της ομάδας “Σύρος, ένα βήμα μπροστά”, Φώτης Ξαγοράρης. Η παραίτηση του κ. Πάπιτση πρέπει να γίνει αποδεκτή εντός πέντε ημερών και αμέσως μετά, ο δήμαρχος οφείλει να προβεί στην κάλυψη της κενής θέσης.

Η επιστολή παραίτησης του Γ. Πάπιτση

Αυτούσιο το περιεχόμενο της παραίτησης του κ. Πάπιτση έχει ως ακολούθως: “Αγαπητοί φίλοι Δημότες, αγαπητοί Συνεργάτες, συνεκτιμώντας τις καταστάσεις, τα ιδιαίτερα και σοβαρά προβλήματα του Νησιού μας, την αναγκαιότητα να υπάρχει ενδυνάμωση της έκφρασης της αντιπολιτευτικής άποψης, για τον έλεγχο των παρεμβάσεων και δράσεων της Δημοτικής αρχής, θεώρησα σκόπιμο να προβώ σε μία κίνηση που θα ενισχύσει αυτή την αναγκαιότητα. Οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με κρατούν μακριά από τη Σύρο, και δεν μου επιτρέπουν να είμαι παρών, όσο η συνείδησή μου το υπαγορεύει, στο Δημοτικό Συμβούλιο για το οποίο με εκλέξατε και σας ευχαριστώ θερμά γι αυτό, για τη διαχρονική και μακρόχρονη εκτίμηση στο πρόσωπο μου. Έχοντας εμπιστοσύνη και τρέφοντας ειλικρινή εκτίμηση , στις θέσεις και τις απόψεις της ομάδας συνεργασίας με την οποία εκλέχτηκα, αλλά και τον Ανδρέα Γιαλόγλου προσωπικά, ο οποίος ηγήθηκε αυτής της υπεύθυνης και σοβαρής κίνησης, θέλω να εκχωρήσω με την πράξη μου αυτή τη θέση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε όποιον από την ομάδα συνεργασίας μας ο νόμος ορίζει, ώστε να δυναμώσει η αντιπολιτευτική φωνή και η άλλη άποψη! Η Σύρα η πατρίδα μας περνά δύσκολα και σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και ανάπτυξης, προβλήματα ανεργίας, τα οποία και φυσικά δεν αγγίζει η παρούσα Δημοτική Αρχή λόγω αδυναμίας, αλλά και πολιτικής τοποθέτησης. Τα προβλήματα απαιτούν συνέργεια και συνοχή των φορέων η οποία δυστυχώς απουσιάζει παντελώς από το νησί μας! Ας ξεκινήσει μια νέα δυναμική προσπάθεια, που θα δώσει λύσεις, που θα εμπνεύσει, που θα οδηγήσει την Αρχόντισσα στη θέση που της αξίζει, όχι επαιτώντας, αλλά με τη συλλογική δράση και πράξη την οποία χρειάζεται! Παραχωρώντας τη θέση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την ενδυνάμωση της φωνής και του ελέγχου, δηλώνω ότι στηρίζω την κίνηση με την οποία εκλέχτηκα, εκτιμώ και σέβομαι όλους εσάς που με στηρίξατε! Δηλώνω παρών και ενεργός Πολίτης για τη Σύρα! Για τις αποφάσεις και πράξεις που θα την οδηγήσουν μπροστά! Πάπιτσης Γιώργος”.