Εκλογή Γ. Πάπιτση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με επαναληπτική διαδικασία

Οριακά αναπληρωματικός

“Έκλεισε” ο ορισμός των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Γιώργο Πάπιτση να εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία στη χθεσινή επαναληπτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Μετά από την πρώτη τριπλή άγονη εκλογική διαδικασία την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία ο κ. Πάπιτσης δεν απέσπασε την εμπιστοσύνη των δημοτικών συμβούλων, χθες – απουσία του ίδιου λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός Σύρου - εκλέχθηκε λαμβάνοντας επτά θετικές ψήφους, πέντε αρνητικές και μία λευκή ψήφο.

Υπερψήφισαν επτά μέλη

Κατά τη διάρκεια μίας σύντομης διαδικασίας στην οποία κυριάρχησε η απουσία των μελών της Δημοτικής Αρχής, ο Γιώργος Πάπιτσης ψηφίσθηκε για τη θέση του αναπληρωματικού μέλους της Οικονομικής Επιτροπής όπως είχε προταθεί από την παράταξή του. Η διαδικασία διήρκησε μόλις δέκα λεπτά αφότου διαπιστώθηκε απαρτία, με δεκαέξι δημοτικούς συμβούλους εκ των είκοσι επτά να δηλώνουν το “παρών” και να ξεκινά η συνεδρίαση. Ωστόσο, από το σύνολο των παρευρισκομένων μελών τελικά (δεκατρείς δημοτικοί σύμβουλοι έμειναν μέσα στην αίθουσα), μόλις οι επτά υπερψήφισαν τον Γιώργο Πάπιτση και ως εκ τούτου, η εκλογή του επετεύχθη οριακά για τη μία αναπληρωματική θέση στην Οικονομική Επιτροπή. Μάλιστα, αξίζει να υπογραμμισθεί, πως επί της ουσίας, ο ίδιος δεν κατάφερε να εκλεγεί με απόλυτη πλειοψηφία λόγω του μικρού αριθμού των μελών που συμμετείχαν στη διαδικασία, με αποτέλεσμα να ακολουθηθεί η τρίτη διαδικασία που προβλέπει ο “Καλλικράτης”, αυτή, σύμφωνα με την οποία, ο ίδιος έπρεπε να κατοχυρώσει τη σχετική πλειοψηφία.

Κατά συνέπεια, τα μέλη που απαρτίζουν την Οικονομική Επιτροπή έχουν ως εξής: Πρόεδρος: Γιώργος Παπαμανώλης, Τακτικά Μέλη: Φραγκίσκος Βακόνδιος, Μάρκος Πρίντεζης, Δομένικος Σαγκινέτος, Απόστολος Ρουσσουνέλος, Ανδρέας Γιαλόγλου και Γιάννης Βρούτσης. Αναπληρωματικά μέλη: Αλέξης Αθανασίου, Μάριος Βουτσίνος, Ιωάννα Σίμου, Νικόλαος Φωτεινιάς και Γιώργος Πάπιτσης.

Συνέχεια στελέχωσης Επιτροπών και ΔΣ

Ο ορισμός των μελών που θα στελεχώνουν τις υπόλοιπες Επιτροπές και τα διάφορα διοικητικά συμβούλια του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης αναμένεται σήμερα, με το σώμα του δημοτικού συμβουλίου να συνεδριάζει στις πέντε το απόγευμα έχοντας στην ημερήσια διάταξή του τριάντα δύο θέματα συνολικά. Μεταξύ άλλων, οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέξουν τα ΔΣ για την ΔΕΥΑΣ, τη ΡΕΔΗΣΕ, τον ΦΟΔΣΑ, την ΚΕΜΑΕ, τις Σχολικές Επιτροπές, το Λιμενικό Ταμείο και το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης.