Ανταπάντηση της μείζονος μειοψηφίας στην Δημοτική Αρχή για το έργο ανάπλασης

"Το "ηθικό ανάστημα" της Δημοτικής Αρχής"

  • Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2015 - 20:16

Για τακτική συστηματικής παραπληροφόρησης των δημοτών κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή η παράταξη του Ανδρέα Γιαλόγλου με φόντο το έργο ανάπλασης της παραλίας της Ερμούπολης, με νέα απάντηση που δίνει μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε για όσα ισχυρίστηκε η δημοτική πλειοψηφία και ο δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός. 

Η απάντηση της παράταξης "Σύρος ένα βήμα μπροστά"

Το δελτίο τύπου με τίτλο «Είστε ανίκανοι να σταματήσετε την πρόοδο της Σύρου», αποτελεί μια μνημειώδη ομολογία του ελλειμματικού ηθικού αναστήματος της δημοτικής αρχής η οποία βρισκόμενη σε πανικό, ξεδιπλώνει απλόχερα όλα τα μύχιά της «χαρίσματα». Προτρέπω τους συνδημότες μου να διαβάσουν το εν λόγω δελτίο τύπου για να δουν ξεκάθαρα το διχαστικό τόνο, την εκδικητική διάθεση, την αλαζονεία και την συνεχιζόμενη προεκλογική ρητορική που διαπνέουν τον τρόπο άσκησης εξουσίας που έχει επιλέξει.

Συνεχίζει να παραπληροφορεί συνειδητά τους πολίτες, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η κατάταξη του έργου της «Ανάπλασης της παραλίας» στη δεξαμενή «Β» του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΣΑ), είχε απλώς και μόνο διαχειριστικό χαρακτήρα που ποτέ δε στέρησε από το έργο τη δυνατότητα χρηματοδότησης. Η ωρίμανσή του συνεχιζόταν κανονικά με σκοπό να επανέλθει στη δεξαμενή «Α» μόλις θα αποκτούσε τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις όπως και έγινε. Με περισσή μικροψυχία παραβλέπει το γεγονός ότι βρήκε έτοιμη τη χρηματοδότηση των 3.000.000 € του ΟΣΣΑ, η οποία εξασφαλίστηκε μέσα από τις εντατικές προσπάθειες στελεχών της δημοτικής μας παράταξης και στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Μέσα από το πρόγραμμά αυτό είχαν ήδη ολοκληρωθεί η παιδική χαρά της Μεταμόρφωσης, ο χώρος στάθμευσης στη «Λαλακιά», η αναβάθμιση του εξοπλισμού του θεάτρου Απόλλων, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πλατεία Ηρώων και η υπογείωση των σταθμών της ΔΕΗ σε διάφορα σημεία της πόλης και παράλληλα βρίσκονταν σε διαδικασία προετοιμασίας προς υλοποίηση η παιδική χαρά και η ανάπλαση στα «Πευκάκια», η προμήθεια επιπλέον mini bus καθώς και το έργο της παραλίας της Ερμούπολης.

Συνεχίζει να παραπληροφορεί συνειδητά τους πολίτες ενώ γνωρίζει ότι για το έργο της «Ανάπλασης της παραλίας» δεν υπάρχει λογαριασμός του αναδόχου σε εκκρεμότητα προς αποπληρωμή. Επικαλείται τη γενική οικονομική κατάσταση της Χώρας η οποία σαφώς και δημιουργεί δυσκολίες στην εκτέλεση των έργων, αλλά ταυτόχρονα μας διαβεβαιώνει ότι το έργο της παιδικής χαράς στα Πευκάκια υλοποιείται κανονικά λες και αυτό εκτελείται σε άλλη Χώρα.

Καλούμε τη δημοτική αρχή για ακόμη μια φορά, να σταματήσει να συμπεριφέρεται ως αντιπολίτευση και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που θα προκύψουν από τη διαφαινόμενη διακοπή του έργου της Ανάπλασης της παραλίας. Την καλούμε ακόμη να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για διορθωτικές παρεμβάσεις στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να εισακούσει την πληθώρα των αιτημάτων που έχουν κατατεθεί προκειμένου να μην εξαντλήσει την ανοχή των δημοτών και να μην καταρρεύσει η όλη προσπάθεια.