ΣΥΡΙΖΑ Σύρου: "Να παύσει κάθε δίωξη εναντίον των συμπολιτών μας"

  • Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 2015 - 11:48

Την παύση κάθε δίωξης εναντίον των πολιτών που συμμετείχαν στα επεισόδια της 21ης Μαρτίου 2011 στη Σύρο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου.

«Τεσσεράμισι χρόνια μετά τα επεισόδια που συνόδευσαν την επίσκεψη του τότε Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στη Σύρο στις 21-3-2011, όπως πληροφορηθήκαμε, καλούνται ενώπιον του ανακριτή Σύρου 13 άτομα που φέρονται ότι συμμετείχαν σε επεισόδια, κατά την αστυνομία.

Δεδομένου ότι :

  • η τότε διοίκηση της αστυνομίας δια του εκπροσώπου της μπροστά σε πλήθος πολιτών που ειρηνικά διαδήλωσαν στις 25-3-2011 μέχρι την Αστυνομία, αφού ζήτησε “χίλιες συγγνώμες”, δεσμεύτηκε για τη διενέργεια ΕΔΕ (της γνωστής Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης), και την έκδοση Δελτίου Τύπου, το οποίο φυσικά ουδέποτε εκδόθηκε ούτε βέβαια ενημερώθηκαν οι πολίτες για το πόρισμα της ΕΔΕ -εάν φυσικά αυτή πραγματοποιήθηκε ποτέ,
  • ότι ο γνωστός σε όλους κουκουλονόμος (ν. 3772/2009) καταργήθηκε με τις διατάξεις του 4322/2015 "Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ ́ τύπου και άλλες διατάξεις",
  • η ειρηνική διαμαρτυρία των πολιτών του νησιού μας αμαυρώθηκε από την αναίτια και προκλητική επίδειξη δύναμης από άνδρες των ΥΜΕΤ με συνέπεια να γίνουμε όλοι μάρτυρες στη θέα συμπολιτών μας να τρέχουν με αναπνευστικά προβλήματα, πανικόβλητοι, στην Πλατεία και στα στενά, πνιγμένοι από τα δακρυγόνα και τα χημικά, με εισαγωγές στο νοσοκομείο τραυματισμένων πολιτών, μια εικόνα που καθόλου δεν τιμά ούτε τη δημοκρατία, αλλά ούτε και την ιστορία του τόπου μας και ουδέποτε θα σβήσει από τη μνήμη της κοινωνίας της Σύρου.

Γνωρίζοντας ότι αποτελεί γεγονός και κοινή συνείδηση όλων των κατοίκων της Σύρου ότι η τότε ειρηνική διαδήλωση δέχθηκε προκλήσεις από τους "εισαγόμενους" άνδρες των ΥΜΕΤ και κανένα επεισόδιο δεν θα είχε προκληθεί αν αυτές δεν είχαν υπάρξει, συμπαραστεκόμαστε στους συμπολίτες μας και ζητάμε να παύσει κάθε δίωξη».