Κατά πλειοψηφία η έγκριση της σύμβασης με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για την εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας της Β΄ Κλειστής Αίθουσας του “Δημήτριος Βικέλας”

Δημοτικά “καρφιά” και αντικρουόμενες θέσεις

Τη δυνατότητα ανάληψης της "υποχρέωσης" από την Τεχνική Υπηρεσία, υποστήριξε η μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου

Στη μόνιμη επωδό της νέας δημοτικής πλειοψηφίας, την κατ΄ επανάληψη σχεδόν αλαζονική δήλωση αυτοεπιβεβαίωσης εκ μέρους του δημάρχου, Γιώργου Μαραγκού, ότι “στη νέα θητεία, διοίκηση ασκεί η Δημοτική Αρχή”, κατέληξε η πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της έγκρισης του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας της Β΄ Κλειστής Αίθουσας του “Δημήτριος Βικέλας” ανάμεσα στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να συνάψει σύμβαση με την Περιφέρεια για την αναγκαία μελέτη στατικότητας της αθλητικής αίθουσας, στην οποία προπονούνται όχι μόνον η ομάδα βόλεϊ του Φοίνικα, αλλά και διάφορα ακόμη αθλητικά σωματεία και ομάδες, αποτέλεσε αφορμή ώστε να θέσει ερωτήματα η ελάσσων μειοψηφία σχετικά με το αν υπάρχει δυνατότητα ή μη, εκπόνησης της προαναφερθείσας μελέτης από την ίδια την Τεχνική Υπηρεσία, αλλά και αν από το ποσό των 19.000 ευρώ που θα καταβάλλει ο Δήμος προς τη μελετητική εταιρεία που θα αναλάβει το “έργο”, θα αφαιρεθούν χρήματα που αφορούν στο πρώτο στάδιο αυτής, την προμελέτη, δηλαδή την αποτύπωση του φέροντα οργανισμού και την καταγραφή των ζημιών, ενέργειες που έχουν ήδη γίνει με ίδιες δυνάμεις, κατά τα λεγόμενα του αντιδημάρχου, Σταύρου Γουσγουνέλη.

Η τοποθέτηση της μείζονος μειοψηφίας δε, που υποστήριξε εκ νέου πως, τη μελέτη θα μπορούσε να εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία και το ανωτέρω χρηματικό ποσό να ενισχύσει τις εργασίες για τη Β΄ Κλειστή Αίθουσα έφερε στην επιφάνεια τις αντικρουόμενες τοποθετήσεις των Γιώργου Μαραγκού και Σταύρου Γουσγουνέλη, με τον πρώτο να υποστηρίζει αρχικά ότι εμπόδιο για την Τεχνική Υπηρεσία είναι ο φόρτος εργασίας και τον δεύτερο να υπεραμύνεται της άποψης, περί μη ύπαρξης επιστημονικής επάρκειας εκ μέρους της.

Στην επίμονη παρατήρηση του μέλους της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Κομνηνού Στρογγύλη, για το τί εν τέλει ισχύει, η δημοτική πλειοψηφία επεδίωξε να παρουσιάσει σαν αλληλοσυμπληρούμενες τις ανωτέρω θέσεις, επιχειρώντας εντέχνως να “ρίξει” το βάρος σε “κενά” που αφήνει υπάλληλος, αν και κάνει νόμιμη χρήση της άδειάς του, με τη μείζονα μειοψηφία να επισημαίνει ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκει αφορμή να στρέψει ξανά τα βέλη της κατά υπαλλήλων και τον δήμαρχο να καταλήγει, στο ότι βρίσκεται δίπλα σε όσους εξ αυτών “συμμερίζονται τη φιλοσοφία της”.

Αντιφατικές τοποθετήσεις δημάρχου – αντιδημάρχου

“Αν μπορεί ο αντιδήμαρχος να μας πει γιατί δεν αναλαμβάνονται οι μελέτες από τις δικές μας επιστημονικές ομάδες της Τεχνικής Υπηρεσίας” ρώτησε ο Κομνηνός Στρογγύλης στο θέμα που αφορούσε την Β΄ Κλειστή Αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου “Δημήτριος Βικέλας”, αιτούμενος παράλληλα να ενημερωθεί σχετικά με το αν “Λείπει κάτι από την τεχνογνωσία των υπηρεσιών μας, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να τις συντάξουν οι ίδιες;”.

Βάσει της πρώτης τοποθέτησης του Σταύρου Γουσγουνέλη, “Λείπουν πάρα πολλά” καθώς όπως ισχυρίστηκε, “Όταν χρειάζεται να κάνεις εξειδικευμένη μελέτη, σωστή μελέτη, χρειάζονται πτυχία, εξοπλισμός, προγράμματα και χρειάζονται και πολλές εργατοώρες”. Δεδομένου μάλιστα όπως πρόσθεσε πως, “Η Β΄ Αίθουσα του βόλεϊ είναι ένα κτίριο μεταλλικό, απαιτεί πραγματικά ιδιαίτερες γνώσεις για να εκπονηθεί αυτή η μελέτη και η μόνη λύση για να γίνει σωστά είναι να δοθεί σε μελετητικό γραφείο που έχει ανάλογη εμπειρία”.

Σε αντίθεση με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου, ο Γιώργος Μαραγκός στη δική του πρωτολογία κατέστησε σαφές πως, “Βάσει στοιχείων και δεδομένων εάν την τελευταία χρονιά, από την ανάληψη των καθηκόντων μας μέχρι και σήμερα, δεν καλούμασταν ως Δημοτική Αρχή με την συνεπικουρία και την υποστήριξη των υπηρεσιών και ιδιαίτερα των Τεχνικών Υπηρεσιών να υλοποιούμε έργα συγχρηματοδοτούμενα της τάξεως των 5 ή 6 εκατ. Ευρώ και να κάνουμε καθημερινό αγώνα δρόμου για να μη χάσουμε ούτε ένα ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα στην Τεχνική Υπηρεσία, να υπάρχει δηλαδή, μεγαλύτερη επάρκεια ευχέρεια και διαθεσιμότητα χρόνου”. Ως εκ τούτου και με φόντο τη δήλωση του ίδιου πως, “παρατηρείται υπερ-απόδοση των Τεχνικών Υπηρεσιών”, σημείωσε πως, αυτός είναι ο λόγος που “δεν μας επιτρέπει να έχουμε τη δυνατότητα, να τους αναθέσουμε ευχερώς και πρόσθετα αντικείμενα, τα οποία πολύ περισσότερο έχουν να κάνουν με θέματα ασφάλειας, με θέματα στατικής επάρκειας”. Συμπληρωματικά, υπογράμμισε παρακάτω, πως, “Αξιοποιούμε αυτήν τη δυνατότητα, την οποία μας δίνει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου (...) ώστε ταχύτερα να έχουμε μία μελέτη βάσει της οποίας θα πορευθούμε για να άρουμε αφενός την επικινδυνότητα της Β΄ Αίθουσας και αφετέρου να μπορέσουμε να πάρουμε τις απαιτούμενες κατά το νόμο άδειες”.

Η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης από την Τεχνική Υπηρεσία

Δεδομένου ότι θα υπάρξει συγχρηματοδότηση για την εκπόνηση της μελέτης από τον Δήμο και την Περιφέρεια με την κάθε πλευρά να αναλαμβάνει την κάλυψη του ποσού των 19.000 ευρώ, ο κ. Στρογγύλης λέγοντας πως ήδη έχει προχωρήσει η αποτύπωση της σημερινής κατάστασης του αθλητικού χώρου, αιτήθηκε να μάθει αν θα καταβληθεί συνολικά το προϋπολογισθέν ποσό ή θα αφαιρεθεί κάποιο τμήμα του. Αν και η ουσία του ερωτήματος απαντήθηκε γενικόλογα, ωστόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επιβεβαίωσε πως ήδη έχει προχωρήσει από την Τεχνική Υπηρεσία το πρώτο στάδιο της μελέτης. “Από τις 19.000 ευρώ θα αφαιρεθούν οι προεργασίες” ανέφερε ο κ. Στρογγύλης, με τον κ. Γουσγουνέλη να σημειώνει μόνον πως, “Σαν Τεχνική Υπηρεσία ήδη έχουμε κάνει αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε. Έχουμε αποτυπώσει το κτίριο πλήρως σε σχέδια και σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα οποία θα δοθούν στον μελετητή ώστε να μπορέσει να γλιτώσει αρκετά χρήματα ο Δήμος για να μη χρειαστεί ο μελετητής να κάνει αυτή την εξειδικευμένη αποτύπωση”. Αξιοποιώντας την ευκαιρία ώστε να ευχαριστήσει δημόσια την Περιφέρεια για τη συνδρομή της, ο κ. Γουσγουνέλης επανέλαβε πως, “πραγματικά αυτή η μελέτη θα δείξει τί χρειάζεται το συγκεκριμένο κτίριο ώστε να αποκτήσει στατική επάρκεια, να επισκευαστεί όπως πρέπει και να μπορέσουμε να το έχουμε για αρκετά ακόμη χρόνια”.

“Να προλάβουμε αυτό που έγινε με τις παιδικές χαρές”

Όσον αφορά δε, στο ερώτημα του Γιάννη Κεράνη από τη μείζονα μειοψηφία, σχετικά με το αν υπάρχει από παλαιότερα κάποια μελέτη στατικότητας που να πληροί τις προϋποθέσεις για τη λήψη της άδειας καταλληλότητας μετά τη λήξη της ισχύουσας άδειας, ώστε να μη χρειαστεί νέα δαπάνη, ο κ. Γουσγουνέλης υπήρξε συγκεκριμένος, εξηγώντας πως, κρίνεται επιβεβλημένη η εκπόνηση της εν λόγω μελέτης βάσει της νομοθεσίας.

“Έγινε μία ανακατασκευή πριν δέκα χρόνια. Επειδή έχει άδεια λειτουργίας μέχρι τώρα, τότε που έγινε η ανακατασκευή δεν υπήρχε κάποια μελέτη στατικότητας ή κάτι παρόμοιο που να μη χρειάζεται να δαπανήσουμε τόσα χρήματα τώρα;” ρώτησε ο κ. Κεράνης, διευκρινίζοντας πως, “Δεν είμαι αρνητικός αν όντως χρειάζεται”. Συμπληρωματικά δε, έθεσε και το ερώτημα αν η συγκεκριμένη μελέτη προωθείται “επειδή έχουμε διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα, επειδή θέλουμε να πάρουμε κάποια αδειοδότηση ή επειδή στο βάθος του μυαλού μας θέλουμε να κάνουμε κάποια τροποποίηση πάλι κι επέκταση και να πάμε σε ένα έργο “φαραωνικό” για το νησί;”

Απαντώντας για τις παλαιότερες επεμβάσεις, ο αντιδήμαρχος τόνισε πως, όσες έχουν γίνει στο κτίριο “δεν αφορούσαν τη στατική επάρκειά του”, αλλά περιορίζονταν μόνον “σε επεμβάσεις επέκτασης των κερκίδων, αλλαγή στον τάπητα, προσθήκη τουαλετών”. Κατηγορηματικά μάλιστα, υπογράμμισε πως, “ο σκελετός είναι ως κατασκευάστηκε” επί του οποίου οι πρώτες διαπιστώσεις αποτύπωσης, δείχνουν “αρκετά σοβαρά προβλήματα”.

“Χρειάζεται η μελέτη γιατί όπως είναι στην κατάστασή της η αίθουσα, δεν μπορεί να υπογραφεί στατική καταλληλότητα, στατική επάρκεια από κάποιον μηχανικό της Υπηρεσίας” πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως, “μέχρι τον Φεβρουάριο ισχύει η άδεια λειτουργίας της” και παρά το γεγονός ότι μπορεί να δοθεί παράταση στη νομοθεσία, κάποια στιγμή ο Δήμος θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τα αναγκαία για τη στατικότητά της βήματα. “Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, να μη γίνει αυτό που έγινε με τις παιδικές χαρές και αναγκαστήκαμε να τις “μαζέψουμε” όλες” κατέληξε ο ίδιος.

“Υπάρχει η δυνατότητα. Ανάλογη διαδικασία για το διώροφο parking”

Πάγια θέση της μείζονος μειοψηφίας όπως διατυπώθηκε εκ νέου από τον επικεφαλής, Ανδρέα Γιαλόγλου είναι πως, “η Υπηρεσία του Δήμου έχει και την τεχνική επάρκεια αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να εκπονήσει μία μελέτη στατικής επάρκειας”. Επισημαίνοντας ο ίδιος, πως με αυτόν το τρόπο θα μπορούσε να εξοικονομηθεί κόστος “ώστε αυτά τα χρήματα να πάνε στο έργο”, προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του, εξήγησε πως, με δικές του δυνάμεις ο Δήμος είχε προβεί και στη μελέτη στατικής επάρκειας του διώροφου parking πλησίον του ΙΚΑ. “Η δική μας Τεχνική Υπηρεσία πριν από αρκετά χρόνια κιόλας εκπόνησε τη στατική μελέτη αλλά και την πλήρη μελέτη για το διώροφο parking, το οποίο υποδέχεται φορτία πολύ μεγαλύτερα και φορτία αυτοκινήτων σε όροφο. Άρα λοιπόν πρέπει να γνωρίζουμε ότι και τα προγράμματα υπάρχουν στην Τεχνική Υπηρεσία, τα ξέρει ο αντιδήμαρχος, ίσως δεν το θυμόταν, αλλά και προσωπικό που μπορεί να το κάνει”.

Τη διαφωνία του επανέλαβε ο Σταύρος Γουσγουνέλης απαντώντας πως, η “Β΄ Κλειστή Αίθουσα είναι ειδικό κτίριο, μεταλλική κατασκευή” ενώ “το parking του Νεωρίου ήταν οικοδομή με σκυρόδεμα”.

“Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι...”

Στο “νήμα της σκέψης” του Ανδρέα Γιαλόγλου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του, Μιχάλης Ζουλουφος υπεραμύνθηκε της άποψης ότι η διαδικασία μπορεί να “τρέξει” από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, κάνοντας λόγο για “την προεργασία που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι έχει γίνει για τα στατικά από την Υπηρεσία” αλλά και για “εννέα υπερ-δραστήριους μηχανικούς” καθώς όμως και “για έναν αρχιτέκτονα βραβευμένο” που όπως σχολίασε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Σταύρο Γουσγουνέλη, “δεν ξέρω αν έχουμε την πολυτέλεια να τον έχουμε σε αδράνεια” προσθέτοντας πως, υπάρχει εμπιστοσύνη στις Τεχνικές Υπηρεσίες, αφού όπως εξήγησε, “γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εξειδικευμένοι μηχανικοί στη στατική μελέτη”. “Μήπως είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι” σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουλουφός.

“Δεν θέτουμε κανέναν σε αδράνεια. Σε αυτή τη θητεία διοικεί όμως η Δημοτική Αρχή”

Συνολικά στις απαντήσεις που δόθηκαν προς τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας για τα προαναφερθέντα, τόσο ο κ. Γουσγουνέλης, όσο όμως και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μαρία Καζαντζάκη αλλά και ο δήμαρχος επιχείρησαν με έμμεσο τρόπο να ρίξουν το βάρος σε συγκεκριμένο υπάλληλο, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως, οι παρατάξεις της μειοψηφίας προτού τοποθετηθούν θα πρέπει να γνωρίζουν τις σημερινές δυνάμεις της αρμόδιας Υπηρεσίας.

“Εμείς δεν έχουμε βάλει κάποιον σε αδράνεια” ανέφερε ο κ. Γουσγουνέλης, λέγοντας πως, “ζητήθηκε από τον συγκεκριμένο υπάλληλο να έρθει στην Τεχνική Υπηρεσία να εργασθεί” όμως, “απ΄ ό,τι φαίνεται μέχρι τώρα δεν έχει έρθει για τους δικούς του προσωπικούς, οικογενειακούς λόγους. Δεν έχουμε θέσει κανέναν σε αδράνεια” επανέλαβε, ισχυριζόμενος πως, αυτό που του ζητήθηκε από τη Δημοτική Αρχή, “Δυστυχώς το έχει πάρει κάπως στραβά.

Σε παρόμοιο τόνο και η κ. Καζαντζάκη υποστήριξε μεταξύ άλλων, πως, “Μπορεί ο καθένας να έχει την άδειά του και να φεύγει ή να παίρνει εκ του νόμου προβλεπόμενες άνευ αποδοχών κλπ., αλλά για να δούμε αν έχει τη δυνατότητα η Υπηρεσία να εκπονήσει τόσο σοβαρές μελέτες πριν τις αναθέσουμε σε γραφείο εξωτερικό και μας κοστίσουν, θα πρέπει για τα συγκεκριμένα άτομα, αφού συγκεκριμένα έχετε στο μυαλό σας, να ενημερωθείτε για το πόσο καιρό δουλεύει ο καθένας και τί πραγματικά παράγει. (...) Καλό είναι να έχουμε τα δεδομένα και μετά να προχωρούμε σε διαπιστώσεις (...)Αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδύνατον να δώσουμε μελέτη σε κάποιον που δεν είναι παρών”.

Υπερθεματίζοντας στα λεγόμενα της προέδρου, ο δήμαρχος, επεσήμανε πως, “στο πλαίσιο της καλής προαίρεσης η οποία αναμφίβολα διακρίνει τη Δημοτική Αρχή, κάθε στέλεχος ή υπάλληλος του Δήμου, το οποίο θέλει να συμπλεύσει με το όραμα, με τη φιλοσοφία και με τη στρατηγική της Δημοτικής Αρχής η οποία είναι προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της βελτίωσης του νησιού μας είναι ευπρόσδεκτο και καλοπροαίρετο”. Σχετικά με το συγκεκριμένο στέλεχος, ο κ. Μαραγκός συμπλήρωσε δε, πως, “εδώ και αρκετό διάστημα βρίσκεται σε άδεια κατ΄ επίλογήν του, άνευ αποδοχών και όσον αφορά την τεχνική κι επιστημονική επάρκεια των στελεχών του Δήμου και της Τεχνικής Υπηρεσίας νομίζω ότι πολύ ξεκάθαρα τοποθετήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος”.

Δίνοντας μάλιστα συνέχεια στην παρεκτροπή της συζήτησης, επανέλαβε πως, “Θεωρούμε τους υπαλλήλους και τα στελέχη του Δήμου μας πολύτιμους συνεργάτες” υπογραμμίζοντας κατηγορηματικά προς τη μειοψηφία πως, “Κάτι όμως το οποίο δεν μπορείτε να αποδεχθείτε - διότι δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό - είναι ότι σε αυτήν την Δημοτική Αρχή διοίκηση στον Δήμο ασκεί η Δημοτική Αρχή. Και ο νοών νοείτο.”.

Άδραξε μάλιστα την ευκαιρία να μετριάσει την απόσταση ανάμεσα στην αρχική τοποθέτησή του και την τοποθέτηση του αντιδημάρχου για τον λόγο αδυναμίας της Τεχνικής Υπηρεσίας να αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης, λέγοντας πως, “Έρχομαι εγώ και προσθέτω – δεν αναιρώ αυτό που είπε εκείνος – τον επιπλέον τρέχοντα φόρτο που έχει η Τεχνική Υπηρεσία ιδιαίτερα κατά το διάστημα των μηνών αυτών και μέχρι τέλος του χρόνου με την πίεση την ασφυκτική του χρόνου που έχουμε προ του κινδύνου απώλειας κοινοτικών πόρων”.

 

“Μπορούσατε να μη χορηγήσετε την άδεια...”

Φρένο στα λεγόμενα του δημάρχου επιχείρησε να βάλει ο Ανδρέας Γιαλόγλου, υποστηρίζοντας πως, η Δημοτική Αρχή οφείλει να κρίνει αν θα συνηγορήσει και θα εγκρίνει μία άδεια υπαλλήλου, όταν αξιολογήσει πως εκείνος ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να απουσιάσει από τα καθήκοντά του. “Κάναμε ένα δικαστήριο κατά υπαλλήλου κομψά θα έλεγα, πλην όμως υπαινιχθήκαμε ότι είναι σε άδεια. Την άδεια εγώ του την έδωσα; Η άδεια χορηγείται από τη Δημοτική Αρχή. Εάν η Δημοτική Αρχή θεωρούσε ότι ήταν αναγκαίος, μπορούσε να μην την χορηγήσει. Στρέψαμε πάλι έντεχνα τα βέλη μας εναντίον ενός υπαλλήλου, που έχει διαφημίσει το νησί σε όλο το πανελλήνιο” δήλωσε δημόσια στη συνεδρίαση ο κ. Γιαλόγλου, απαντώντας και στις αιχμές του δημάρχου σχετικά με το φόρτο εργασίας που διεκπεραιώνει η Τεχνική Υπηρεσία λόγω της σημερινής κατεύθυνσης που χαράσσει η Δημοτική Αρχή σε επίπεδο έργων.

“Σε όλη την προηγούμενη δημοτική θητεία τα έργα τα οποία υλοποιήθηκαν από πόρους του ΕΣΠΑ από την Τεχνική Υπηρεσία, από τον Δήμο δεν ξεπερνούσαν το 1 εκατ. Ευρώ. Αυτή την περίοδο και μέχρι τον Δεκέμβριο καλούμαστε να ολοκληρώσουμε επιτυχώς έργα τα οποία ξεπερνούν τα 6 εκατ. Ευρώ” υποστήριξε ο δήμαρχος, με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας να υπογραμμίζει τα εξής: “Ο δήμαρχος γνωρίζει υποτίθεται από έργα. Θέλετε να σας φέρω τη λίστα με τα έργα εδώ και να σας τα απαριθμήσω; Το εκτελεσμένο φυσικό αντικείμενο και οικονομικό αντικείμενο που παραλάβατε υπερβαίνει τα 5 εκατ. Ευρώ και αυτό που έχετε υλοποιήσει μέχρι τώρα και που εκτελείτε με δική μας προετοιμασία είναι περίπου 1,5-2 εκατ. Ευρώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα”. Στο ίδιος μήκος κύματος και ο Μιχάλης Ζουλουφός πρόσθεσε ότι, “Πρέπει να αναγνωρίζουμε στην Τεχνική Υπηρεσία την προεργασία και να τους βοηθάμε” λέγοντας μάλιστα πως, επάνω στη δουλειά της “έρχεται η Δημοτική Αρχή με δελτία Τύπου, να πανηγυρίζει για τα έργα που εκτελεί αυτή τη στιγμή”.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως, σύντομο σχόλιο για την διάλυση του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης υπήρξε εκ μέρους του Φώτη Ξαγοράρη, ο οποίος υποστήριξε χαρακτηριστικά πως, η νέα Δημοτική Αρχή “θα βρει μπροστά της τις συνέπειες της εν λόγω απόφασης καθώς ήθελε τα έργα να τα δίνει σε εξωτερικά γραφεία”.