Επιστολή Γ. Μαραγκού στον Ν. Φίλη για το ΔΙΕΚ Σύρου

"Αναγκαία η λειτουργία της ειδικότητας που σχετίζεται με τον Τουρισμό"

  • Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2015 - 11:44

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκο Φίλη, εστάλη από το Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιώργο Μαραγκό, με αφορμή την απόφαση περί «Έγκρισης λειτουργίας τμημάτων Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Εξαμήνου 2015 Β», σύμφωνα με την οποία δεν εγκρίθηκε η λειτουργία της ειδικότητας «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού».

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης τόνισε την ανάγκη άμεσης έναρξης της λειτουργίας των Δημόσιων ΙΕΚ σε όλη τη χώρα και επικεντρώθηκε στην εν λόγω ειδικότητα, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει είκοσι (20) εγγραφές σπουδαστών, που αναμένουν την έναρξη των σπουδών τους. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών στο ΔΙΕΚ Σύρου για τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Επεσήμανε ότι, μέχρι σήμερα η οικονομία της Σύρου στηριζόταν στους δημόσιους υπαλλήλους, στη λειτουργία του Ναυπηγείου, στο εμπόριο, στη βιοτεχνία και λιγότερο στον τουρισμό. Αυτό είναι κάτι που προσπαθεί να αλλάξει η νέα Δημοτική Αρχή με στοχευμένες επενδύσεις για τη δημιουργία δημόσιων αλλά και ιδιωτικών υποδομών.

Υπογράμμισε ότι, η τουριστική εκπαίδευση αποτελεί έναν πολύ σημαντικό τομέα που απαιτεί διαρκή βελτίωση και εξέλιξη και ότι, σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει ολοένα και περισσότερο αυξανόμενο ανταγωνισμό από γειτονικές χώρες, οφείλει να προσφέρει ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον τουρισμό.

Ως εκ τούτου, οι σχετικές ειδικότητες κρίνονται εξαιρετικά απαραίτητες, καθώς παρέχουν την κατάλληλη κατάρτιση των νέων επαγγελματιών, οι οποίοι επανδρώνοντας τις υπηρεσίες του τουρισμού, θα οδηγήσουν στη συνολική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στη χώρα μας.