Χρησιμοποιήθηκαν τα άτομα με ειδικές ανάγκες στον πόλεμο λάσπης κατά της εφημερίδας

Εκβιασμοί και συκοφαντίες

Τόσο μεγάλος ο κατήφορος μέσω του οποίου επιχειρείται να ασκηθεί εξουσία και να φιμωθεί κάθε κριτική και αντίλογος, ώστε χρησιμοποιείται ακόμα και η χυδαιότερη χρησιμοποίηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και ο φθηνός εκβιασμός προς φορείς, με ζητούμενο να στραφούν κατά της εφημερίδας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Δικαίωμα» χρησιμοποιήθηκε με τον χειρότερο τρόπο, προς εξυπηρέτηση της πολεμικής που ασκούν κατά της εφημερίδας οι αυτοχριζόμενοι παράγοντες του τόπου.

Σε μία λυσσαλέα προσπάθεια παραπληροφόρησης της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να αποστραφεί το ενδιαφέρον από καίρια θέματα της τοπικής πολιτικής ζωής, χωρίς αιδώ καταφεύγουν στην εύκολη λεία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, μέσω των οποίων επιχειρούν να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα, παραποιώντας τα γραφόμενα της εφημερίδας και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Το επίπεδο της εφημερίδας διατηρείται ιδιαιτέρως υψηλό και δεν επρόκειτο να ασχοληθεί με τις κακόβουλες προσωπικές επιθέσεις αισχίστου είδους, οι οποίες εξαπολύονται κατά των ανθρώπων της, εάν ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ερμής» (;) Αντώνης Φρέρης δεν αναρτούσε θρασύτατα ψεύδη στο διαδίκτυο για δημοσίευμα της εφημερίδας που αφορά σε συνεντευξιαζόμενο άτομο.

Στην προσπάθεια καπηλείας και εκμετάλλευσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, επιχειρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα μία λυσσώδης κατασυκοφάντηση της εφημερίδας, με τον κ. Φρέρη να χρησιμοποιεί ακόμα και εκβιαστικές μεθόδους προκειμένου να στρέψει συγκεκριμένες ομάδες κατά της «Κοινής Γνώμης».

Χρησιμοποιώντας μόνο την εισαγωγή του άρθρου που διατύπωνε άποψη του συντάκτη της εφημερίδας και στο οποίο συμπεριλαμβανόταν οι απόψεις της προέδρου του Συλλόγου «Δικαίωμα», Ζωγραφιάς Δόγου, τα απέδωσε παραπλανητικά στο διαδίκτυο ως δικά της λεγόμενα, ενώ παράλληλα τα χρησιμοποίησε για να την πείσει να στραφεί κατά της εφημερίδας, εκβιάζοντας την πως θα ακυρωθεί εκδήλωση του Δήμου που αφορά στα συγκεκριμένα άτομα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της κ. Δόγου, αλλά και του γραμματέα του Συλλόγου, με την εφημερίδα υπήρξε παραδοχή του εκβιασμού που δέχθηκαν και συγκεκριμένα σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας δηλώθηκε ρητά ότι δέχθηκε τηλεφώνημα εκ μέρους του προέδρου του Συλλόγου «Ερμής» (;) ότι θα ακυρώσει την εκδήλωση για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, που πρόκειται να γίνει στις 30 Δεκεμβρίου εάν δεν ζητήσει από την εφημερίδα την ανασκευή του κειμένου της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει την προηγούμενη ημέρα.

Σε σημείο της τηλεφωνικής συνομιλίας ανέφερε «…είναι φοβερή η κατάσταση. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι θα ακυρώσουν την εκδήλωση «Τα παιδιά για τα παιδιά» επειδή εμφανίζομαι εγώ να λέω πράγματα που ούτε φαντάστηκα...».

Της αναφέρθηκε από τον κ. Φρέρη μόνο η εισαγωγή του κειμένου, με την κ. Δόγου να μας λέει «…Μου είπαν αυτά για την αυτοπροβολή, για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, αυτό το κομμάτι μου είπαν….εγώ τι φταίω που θέλουν να χτυπήσουν την εφημερίδα;»

Απευθυνόμενη δε στο συντάκτη του κειμένου επέδειξε την θετική της πρόθεση προς αυτόν λέγοντας «Επειδή έχουμε καλές σχέσεις, γι’ αυτό. Τώρα διαβάζω όλο το κείμενο. Είχα διαβάσει ένα κομματάκι…..Εγώ δεν το διάβασα το κείμενο. Σε μάλωσα; Σου είπα τίποτα;».

Ο γραμματέας του συλλόγου «Δικαίωμα» που μετείχε στο τηλεφώνημα προς την εφημερίδα είπε για το θέμα που προέκυψε «Θα το αφήσουμε εδώ που βρίσκεται. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε διά λόγου κάποιες εξηγήσεις σε αυτούς που μας ενόχλησαν και από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα πάει η κατάσταση. Ήδη δώσαμε κάποιες εξηγήσεις. Είναι γεγονός ότι ο κάθε καλόπιστος, αλλά προπαντός εμβριθής ατόμου που μπορεί να διαβάζει, μπορεί να καταλάβει ότι αυτά δεν τα είπε η Ζωγραφιά η Δόγου….Απέναντι σε ηθικά ζητήματα, όταν μου εμπλέξουν την ηθική μου τα βροντάω όλα. Δεν υπάρχει περίπτωση επειδή εγώ εκβιάζομαι να κάνω ενέργειες οι οποίες να μην είναι ηθικές. Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση».

Το όνομα του κ. Φρέρη αναφέρεται διότι ο ίδιος επωνύμως στο διαδίκτυο υποστηρίζει αναλήθειες και ψεύδη ως προς την αντίδραση της κ. Δόγου και της αποδίδει πράγματα τα οποία ουδέποτε αυτή υποστήριξε.

Σε άλλη περίπτωση η εφημερίδα δεν επρόκειτο ουδέποτε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άτομο.

Όσο δε για την επιβεβαίωση των γραφομένων μας αδιάψευστοι μάρτυρες είναι τα ηχητικά στοιχεία που επισυνάπτονται στο κείμενο και για την προστασία της κ. Δόγου δεν είναι ελεύθερα, αλλά είναι στη διάθεση όποιου επιθυμεί να τα ακούσει αρκεί να επικοινωνήσει με την εφημερίδα.