Τελευταία συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου με αποχωρήσεις...

Με αποχώρηση από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για το 2016 απάντησε ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Παύλος Χρυσαφίδης, στον πρόεδρο, Μάρκο Πρίντεζη, ο οποίος προέβη σε συνεχείς οχλήσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια της τοποθέτησης του δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας, εμποδίζοντάς τον να διατυπώσει τη θέση του αναλυτικά.

Επισημάνσεις και παρατηρήσεις εκ μέρους του κ. Χρυσαφίδη για την πτωτική πορεία της ανακύκλωσης στη Σύρο αλλά και κριτική επί της στάσης της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της διαχείρισης του ευαίσθητου τομέα, διακόπηκαν από σχόλια του κ. Πρίντεζη, οδηγώντας τον επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών να βγει εκτός αιθούσης, υποστηρίζοντας πως, διαμαρτύρεται σιωπηρά για την “τακτική” του προέδρου του ΦΟΔΣΑ.

Σημειώνεται πως, η στάση του κ. Πρίντεζη να διακόπτει με σχολιασμό τους συναδέλφους του όταν τοποθετούνται στο δημοτικό συμβούλιο έχει επισημανθεί κατ΄ επανάληψη προς το προεδρείο, το οποίο ωστόσο φαίνεται πως, δεν δείχνει την απαιτούμενη αυστηρότητα προς το μέλος της δημοτικής πλειοψηφίας, προκειμένου να τον επαναφέρει στην “τάξη”.

Όλο το ρεπορτάζ για το θέμα λειτουργίας του ΦΟΔΣΑ και της ανακύκλωσης, καθώς επίσης και η ενημέρωση του αντιδημάρχου Καθαριότητας για τη συνάντηση στο αρμόδιο Υπουργείο με φόντο την εκπόνηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων και την απόφαση να μην υλοποιηθεί η σκέψη φιλοξενίας απορριμμάτων άλλων νησιών στον ΧΥΤΑ της Σύρου στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.