Ομόφωνη πρόταση του ΔΣ της ΡΕΔΗΣΕ να αναλάβει ως νέος πρόεδρος του δημοτικού σταθμού το μέλος της μείζονος μειοψηφίας, Παύλος Ραουζαίος

Από κοινού το βάρος... των εξελίξεων

Τη σοβαρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΡΕΔΗΣΕ τα τελευταία χρόνια, καθώς επίσης το μέλλον της, που δεν αποκλείει ακόμη και τη δημοτική επιλογή ενός λουκέτου, ως φαίνεται από τις εξελίξεις, καλείται να μοιραστεί από κοινού με τη Δημοτική Αρχή και η μείζον μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.

Η ομόφωνη απόφαση των μελών του ΔΣ της ΡΕΔΗΣΕ να προτείνουν ως νέο πρόεδρο το μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Παύλο Ραουζαίο αναμένεται να επισφραγιστεί στη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης, στην οποία και θα εγκριθεί επιπλέον, ως νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου, Δημήτρης Ξανθάκης.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που σαφώς, μεταθέτει την ευθύνη της καθοδήγησης του δημοτικού σταθμού στον προηγούμενο πρόεδρό του, ο οποίος κατείχε τη συγκεκριμένη θέση και επί της προηγούμενης δημοτικής θητείας με την παλαιά Δημοτική Αρχή, ενώ ταυτόχρονα, η εν λόγω εξέλιξη, δύναται να μεταφραστεί κι ως μία ενέργεια “διπλωματικού” χαρακτήρα εκ μέρους της νυν Δημοτικής Αρχής, προκειμένου οποιαδήποτε εξέλιξη – ακόμη και αρνητική για την περαιτέρω λειτουργία του σταθμού – να βρει ως κοινούς υπευθύνους, τις δύο μεγάλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται πως, το ΔΣ της ΡΕΔΗΣΕ συνεδρίασε αμέσως μετά την απόφαση του π. Προέδρου, Γιάννη Ρούσσου να υποβάλει την παραίτησή του από τη συγκεκριμένη θέση, καθώς επ΄ουδενί δεν ήθελε να συνδέσει το όνομά του με την παύση λειτουργίας του δημοτικού σταθμού.

Απ. Ρουσσουνέλος: “Ο καταλληλότερος λόγω της πρότερης εμπειρίας του”

Αναλυτικότερα, κατόπιν της τελευταίας τοποθέτησης του δημάρχου, Γιώργου Μαραγκού επί του θέματος κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το νέο ΔΣ θα επιφορτιστεί με την υποχρέωση εκπόνησης ενός επιχειρησιακού σχεδίου, στο περιεχόμενο του οποίου θα πρέπει να αποτυπώνεται η περαιτέρω λειτουργία του σταθμού βάσει στοιχείων που θα του εξασφαλίζουν μία βιώσιμη λειτουργία, χωρίς να του προσθέτουν νέα χρέη, στα ήδη υψηλά ποσά που βαραίνουν τη σημερινή λειτουργία του.

Βάσει αυτών των δημόσιων δηλώσεων, καλείται να πορευθεί στο εξής το νέο ΔΣ που θα προκύψει από την σημερινή οριστική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την πρόταση έγκρισης του κ. Ραουζαίου ως νέου προέδρου και του κ. Ξανθάκη ως μέλους.

Για την ακριβή ενημέρωση των αναγνωστών, θα πρέπει να αναφερθεί πως, η συνεδρίαση του ΔΣ της ΡΕΔΗΣΕ, στην οποία έγινε αποδεκτή η παραίτηση του Γιάννη Ρούσσου, πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου, με μοναδικό θέμα τις προαναφερθείσες αλλαγές στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.

Μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της ΡΕΔΗΣΕ και προσωρινός πρόεδρός της, Απόστολος Ρουσσουνέλος, στην εισήγησή του, με την οποία πρότεινε ως νέο πρόεδρο τον Παύλο Ραουζαίο, υποστήριξε πως, “είναι ο καταλληλότερος για την αντικατάσταση του μέχρι σήμερα προέδρου, λόγω της πρότερης διοικητικής, όσο και τεχνικής του εμπειρίας”.

Η εισήγηση υπερψηφίστηκε ομόφωνα από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, με τον κ. Ραουζαίο μόνον να απέχει της ψηφοφορίας, ώστε “να μην υπάρξει κόλλημα στην πραγμάτωση της απόφασης”.

Ετικέτες: